Actionarii producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti (PPL) au aprobat amanarea programului si a investitiilor necesare constructiei noilor fabrici si relocarea societatii pe platforma Belciugatele, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

De asemenea, actionarii au decis eficientizarea utilizarii capitalului Prodplast in perioada amanarii relocarii.

Compania si-a revizuit rezultatele financiare estimate pentru acest an in aprilie, pe fondul crizei si a cresterii cheltuielilor.

Astfel, producatorul se asteapta sa obtina un profit brut de 2,33 milioane lei, in scadere cu 31%, in timp ce estimeaza cheltuieli mai mari cu circa 3% la 41,67 milioane lei.

Prodplast a raportat un profit de 1,65 milioane lei (0,4 milioane euro) in primele sase luni ale anului, in scadere cu 33% fata de rezultatul din aceeasi perioada din 2008.

Compania are un capital social de 37,84 milioane lei impartit in 37,84 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Principalii actionari ai societatii sunt Nord Bucuresti cu 27,6% din capitalul social, Broadhurst Investment cu 12,7% si SIF Oltenia (SIF5) cu 11%.

Capitalizarea companiei este de 124,8 milioane lei (29,2 milioane euro) conform cotatiei de 3,3 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 1 septembrie 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si