Depozitarul Central scoate la vanzare 2% din capitalul sau

Depozitarul Central a anuntat ca va scoate la vanzare 4,41 milioane de actiuni proprii la pretul minim de 0,41 lei/actiune, dupa ce in iulie a mai vandut 4,53 milioane de titluri, potrivit unui comunicat al institutiei.
Oferta de vanzare a pachetului de actiuni ale Depozitarului Central va fi valabila 60 zile calendaristice, timp in care investitorii isi pot anunta intentia de achizitiei.

Pachetul minim pe care un investitor il poate achizitiona este de 10.000 de titluri, la un pret minim de 0,41 lei/actiune.

Depozitarului Central estimeaza ca va obtine in 2009 un profit brut de 167.785 lei, de 19 ori mai mic decat cel obtinut in 2008, rezultat care va permite, totusi, indeplinirea obiectivelor stabilite in planul de afaceri pentru acest an.

Institutie are un capital social de 21,8 milioane lei, impartit in 217,97 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este actionarul majoritar al Depozitarului Central, iar printre actionarii mai mici se numara fondurile de investitii RAEF si Broadhurst Investment Limited, cele cinci societati de investitii financiare (SIF), mai multe banci, precum BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, Bancpost si ATEbank si 10 case de brokeraj.

Cele mai recente miscari realizate de catre Depozitarul Central

- Inregistrarea in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear a certificatelor Volksbank pe indicii ROTX si CROX emise de Osterreichiesche Volksbanken AG la cererea casei de brokeraj Fairwind;

- Actiunile Deutsche Borse, ale Bursei de Valori din Frankfurt, au fost inscrise in sistemul RoClear

- Titlurile grupului austriac OMV sunt disponibile investitorilor din Romania la un cost de decontare-compensare mai redus ca urmare a inregistrarii acestora in registrul Depozitarului Central. Aceasta inscriere in sistemul Roclear a avut loc la cererea societatii de brokeraj Estinvest.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri