Activele fondurilor deschise de investitii au atins valoarea de 3 miliarde lei in luna noiembrie, dupa ce numarul investitorilor s-a majorat cu 3,7% la circa 160.000, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Cea mai mare crestere a activelor in noiembrie a fost inregistrata de catre fondurile de actiuni, 34,6% la 181 milioane lei, pe fondul aprecierii pietei de capital in luna precedenta.

Spre deosebire de octombrie, aceste fonduri au inregistrat subscrieri nete de 1,5 milioane lei, iar numarul investitorilor a crescut cu 7%.

Fondurile de obligatiuni au atras subscrieri nete de 69 milioane lei, in timp ce activele au crescut cu 12,5%, pana la 709 milioane lei.

Fondurile monetare continua sa detina cele mai mari active din piata, de 1,66 miliarde lei, in noiembrie acestea urcand cu 4,3%. De la inceputul anului, aceste organisme de plasament au cea mai mare crestere din piata, de 376%.

In aceeasi perioada, activele fondurilor diversificate au urcat cu 2,3% la 267 milioane lei, fiind inregistrate rascumparari nete de 0,7 milioane lei.

Fondurile inchise de investitii detineau in noiembrie active de 129 milioane lei, in urcare cu 3,2% fata de octombrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Vanzarea fondurilor de investitii, ca medicamentele fara recomandari