Proprietara Azuga Waters vrea sa preia controlul Perla Covasnei

Violeta Moraru, proprietara Azuga Waters, va initia de joi o oferta de preluare pentru cele 47,4% din Perla Covasnei (PELA) pe care nu le detine, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.
Actionara companiei detine in mod direct 32,52%, iar in mod indirect prin Azuga Waters, 19,97% din companie, in timp ce Adrian Rotaru, persoana cu care actioneaza concertat, are o participatie de 0,098%.

Din cele 47,4% pe care nu le detine actionarul majoritar, 20,17% sunt controlate de Bere Azuga, iar restul de 27,23% de minoritari.

Oferta intermediata de casa de brokeraj Unicapital se va incheia in data de 8 aprilie.

Violeta Moraru (foto) nu intentioneaza sa schimbe obiectul de activitate, conducerea sau sa lichideze compania, fiind precizat faptul ca in urma ofertei nu se intentioneaza retragerea de la tranzactionare a emitentului, potrivit prospectului.

Pretul la care se vor actiona cele 3,87 milioane de actiuni este de 1 leu/actiune, cu 23% mai mic decat ultima cotatie stabilita in sedinta de tranzactionare din 5 martie. Astfel, Moraru va plati 3,87 milioane lei (0,95 mil. euro) pentru a detine controlul total asupra Perla Covasnei.

Perla Covasnei are un capital social de 817.144 lei, impartit in 8,7 milioane titluri cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Capitalizarea companiei este de 10,62 milioane lei (2,6 mil. euro), conform ultimei cotatii de 1,3 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri