Ai nevoie de un automobil pentru afacerea ta, dar costurile ridicate îți dau planurile peste cap? Un mijloc de transport este mereu bine venit, mai ales în cazul unui business bazat pe mobilitate.

În aceast context, poți opta pentru o variantă eficientă din punct de vedere economic, fără a avea un impact major asupra lichidității companiei. Această variantă presupune achiziționarea unui autovehicul pentru activitatea curentă a afacerii tale apelând la finanțarea prin leasing financiar pentru auto rulate oferită de OTP Leasing.

Ce presupune leasingul financiar pentru auto rulate?

Indiferent dacă dorești achiziționarea unor auto rulate sau mașini noi, leasingul financiar este prin definiție o operațiune comercială în care o parte numită finanțator, la cererea altei părți (numită utilizator), cedează drepturile de folosință ale bunului în cauză pentru o perioadă determinată de timp, în schimbul unei plăți periodice (rată de leasing).

Pe toată perioada contractului (cel puțin 12 luni conform legii), societatea de leasing rămâne proprietara bunului care face obiectul contractului de leasing. În cazul unui leasing financiar precum cel oferit de OTP Leasing, la momentul încheierii contractului, odată cu plata valorii reziduale, utilizatorul devine și proprietar.

Care sunt beneficiile încheierii unui contract de leasing pentru auto rulate?

În comparație cu achiziționarea unui automobil folosit direct de la proprietar (fie acesta persoană fizică sau juridică), contractul de leasing pentru auto rulate vine cu beneficiile unui cost rentabil al bunului din perspectiva efortului financiar lunar și riscuri minime ale tranzacției. Alte avantaje semnificative sunt: flexibilitatea ratelor și a perioadei contractuale (chiar și după semnarea contractului), deductibilitatea fiscală a costurilor, transparența tranzacției și certificarea calității autovehiculului finanțat.

Un punct foarte important este faptul că automobilele rulate sunt verificate minuțios de către partenerii societăților de leasing. Mai mult, în funcție de standardele proprii practicate, unii furnizori de auto rulate oferă garanție pentru vehiculul comercializat.

În cazul societății de leasing financiar OTP Leasing, există o platformă dedicată serviciului de leasing pentru auto rulate, unde pot fi accesate ofertele existente. Stocul de automobile este actualizat în timp real, iar pentru fiecare autoturism sunt disponibile fotografii și specificații. Cu doar câteva clickuri poți afla date importante pentru alegerea viitoarei mașini: kilometrajul, anul primei înmatriculări, tipul de transmisie și combustibil, dar și care sunt dotările adiționale de care te vei bucura în noul automobil.

Cum pot achiziționa autoturisme rulate prin OTP Leasing?

Ai decis că un leasing pentru auto rulate este varianta optimă pentru afacerea ta? Dacă da, din acest punct pașii sunt foarte simpli de urmat. Cu ajutorul platformei dedicate OTP Leasing pentru auto rulate, poți decide care este mașina potrivită pentru nevoile și specificul afacerii tale. Apoi, completezi un scurt formular cu datele tale de contact și informațiile societății comerciale. Ulterior, vei fi contactat pentru stabilirea termenilor contractuali și semnarea documentelor. În final se planifică livrarea automobilului și ești gata de drum!

Așadar, dacă profitabilitatea, eficientizarea costurilor și calitatea verificată a bunului sunt aspecte decisive pentru tine, atunci poți opta pentru achiziționarea unui automobil prin leasing financiar. OTP Leasing România îți stă la dispoziție prin platforma special dedicată leasingului pentru auto rulate, prin care întregul proces devine simplu și rapid.

Sursa foto: Envato Elements

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri