În agitația cotidiană, cu toții simțim nevoia să avem un spațiu personal de evadare. O metodă la îndemână de a-ți crea propria oază de relaxare este să-ți amenajezi curtea casei. Iată câteva sugestii pentru a simplifica acest proces.

1. Planifică spațiul

Un proiect reușit începe cu o planificare atentă. Imaginează-ți cum ar arăta curtea ideală pentru tine. Îți poți crea un vision board cu fotografii care să te ajute să-ți definești preferințele și să vizualizezi spațiul final dorit. Aceasta este o modalitate excelentă de organizare și o sursă de inspirație pentru proiectul tău.

2. Creează o zonă de relaxare

Zona de relaxare reprezintă centrul grădinii. Este acel loc special în care te poți retrage pentru a citi o carte, a savura o băutură răcoritoare sau pur și simplu pentru a observa natura. Alege un mobilier de exterior de calitate, estetic și funcțional. Textilele joacă un rol important în definirea atmosferei. Poți opta pentru tonuri calde și imprimeuri vibrante.

3. Integrează un element acvatic

Apa creează întotdeauna o stare de calm. Indiferent de dimensiunea curții tale, vei găsi o modalitate prin care să aduci acest element în spațiul tău. Un iaz cu pești, o fântână sau chiar o piscină. Investiția într-o piscină îți poate aduce multiple beneficii, de la a face exerciții fizice, la relaxare și distracție alături de familie și prieteni. Va fi necesar să colaborezi cu un constructor de piscine pentru a asigura calitatea și siguranța lucrării.

4. Iluminează corespunzător

Iluminarea adecvată poate prelungi orele petrecute în curtea casei. Poți opta pentru lămpi led, spoturi, felinare sau ghirlande luminoase. Experimentează diverse tipuri de lumini pentru a crea atmosfera potrivită.

5. Adaugă plante și creează spații verzi

Curtea va fi mai vie prin crearea unor spații verzi. Gazonul funcționează ca o bază, ce va crea un fundal continuu, iar plantele, arbuștii și copacii vor adăuga textură, diversitate și profunzime peisajului. Toate acestea adaugă frumusețe și culoare spațiului și contribuie la un mediu mai sănătos, îmbunătățind calitatea aerului. Alege plante potrivite pentru zona climatică în care locuiești. Poți opta pentru plantarea florilor și a unor arbuști mici în jurul teraselor și aleilor.

6. Creează o zonă pentru socializare

Această este o modalitate excelentă de a crea un spațiu unde să petreci timpul alături de cei dragi. În funcție de preferințele tale, poți amenaja:

  • Spațiu pentru grătar

Alege un grătar care se potrivește cu dimensiunile spațiului tău, fie că este pe gaz, pe cărbuni sau electric. Investește în accesorii de calitate care să te ajute în procesul de gătit. De asemenea, gândește-te la o zonă pentru prepararea mâncării și o zonă de servire. Asigură-te că dispui de suficient spațiu pentru oaspeții care vor să socializeze în jurul grătarului.

  • Zonă de picnic

Dacă optezi pentru amenajarea unei zone de picnic, optează pentru mese și bănci durabile care să reziste la condițiile meteo și care să poată găzdui numărul de persoane necesar. În plus, asigură-te că zona beneficiază de protecție împotriva soarelui. Poți achiziționa câteva umbrele mari sau chiar un foișor. De asemenea, nu uita de accesorii.

  • Spațiu pentru foc de tabără

Dacă îți dorești să ai parte de o experiență inedită, amenajarea unui spațiu pentru focul de tabără este o alegere potrivită. Optează pentru un loc sigur, departe de copaci și construcții, cu un sol plat. Achiziționează scaune confortabile, perne de sol și chiar măsuțe mici pentru a face experiența din jurul focului de tabără mai plăcută.

Indiferent de spațiul pe care îl alegi, esențial este să creezi un mediu primitor și confortabil.

În concluzie, transformarea curții într-o zonă de relaxare nu necesită un buget imens sau o suprafață foarte mare. Cu ajutorul imaginației și al planificării, vei reuși să-ți amenajezi spațiul astfel încât să-ți exprimi personalitatea și să te simți confortabil.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri