Guvernul bulgar va prezenta un program de masuri anticriza in urmatoarele zece zile, ce va include listarea la bursa a unor participatii minoritare din cadrul a 55 de companii detinute de stat, a declarat ministrul bulgar de finante, Simeon Djankov, citat de Novinite.
Privatizarea va fi derulata prin intermediul unei companii detinute de stat. Printre cele 55 de companii vizate se afla si cele trei companii de distributie de electricitate, uzina de echipamente militare Arsenal si fabricile Lomsko, scrie NewsIn.

Guvernul bulgar vrea sa atraga investitori si pentru alte companii pe care vrea sa le privatizeze, precum producatorul de tutun Bulgartabac si unele companii energetice, din care statul detine peste 50%.

Masurile vin dupa ce guvernul bulgar a fost nevoit sa listeze participatii din cadrul companiilor din Holdingul Energetic Bulgar, in incercarea de a echilibra piata de capital.

"Vanzarea unor participatii minoritare detinute de stat in cadrul companiilor energetice Bulgartransgaz, Kozloduy National Electricity Transmission Company, Bulgargaz si Maritza Iztok printr-o oferta publica initiala va fi un catalizator pentru redresarea pietei de capital din Bulgaria", se arata intr-o scrisoare adresata saptamana trecuta premierului Boyko Borisov de reprezentantii organizatiilor de afaceri.

Ei sustin ca aceasta este cea mai eficienta metoda de privatizare, pentru ca va aduce bani la buget.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bulgaria a obtinut 4 MLD. Euro din privatizari in 20 de ani
Setari Cookie-uri