Gheorghiu, BVB: Vrem sa facem pace cu Bursa din Sibiu

Tensiunile dintre Bursa de la Bucuresti si cea de la Sibiu nu sunt benefice, BVB urmand sa aiba in saptamanile urmatoare o intalnire cu reprezentantii Sibex pentru semnarea unui acord de principiu, a declarat pentru Wall-Street Cosmin Gheorghiu, sef departament de tranzactionare la Delta Valori Mobiliare si membru in Consiliul Bursei.
“Intalnirea, care sper sa aiba loc saptamana viitoare sau peste doua saptamani, are ca scop principal un acord de principiu intre cele doua burse si o colaborare mai lunga si mai benefica. Practic, este un fel de declaratie de pace”, a declarat Cosmin Gheorghiu, presedintele comisiei de reglementare, dezvoltare produse noi in cadrul BVB.

El a mai afirmat ca tensiunile care au existat pana acum nu sunt necesare si consuma timp, energie si bani. “Suntem parteneri si concurenti in acelasi timp. Vrem sa renuntam complet la orice tensiuni intre cele doua burse”, ne-a mai explicat Gheorghiu.

Teodor Ancuta, presedintele Sibex, a afirmat, cu ocazia adunarii generale a actionarilor BVB, ca fuziunea dintre cele doua institutii nu poate avea loc mai devreme de 2-3 ani. Privind acest aspect, Cosmin Gheorghiu sustine ca nici Bursa nu crede ca aceasta miscare poate avea loc mai curand de 1-2 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri