Averea fondurilor mutuale a depasit 1 mld. euro

Subscrierile realizate in fondurile mutuale si-au mentinut tendinta de crestere, urcand la 800 milioane lei (195 mil. euro) in martie, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Numarul investitorilor din intreaga industrie de fonduri de investitii s-a majorat cu 2% in martie, la 272.238.

La sfarsitul lui martie, fondurile monetare detineau active de 2,42 miliarde lei, cu 15% mai mari fata de valoarea din februarie. Aceste organisme de plasament au atras subscrieri nete de 581,8 milioane lei in primul trimestrul al anului.

Cele cinci fonduri de obligatiuni au inregistrat o crestere a activelor de 7%, pana la 783 milioane lei, in primele trei luni ale anului, investitorii realizand subscrieri nete de 37,7 milioane lei.

Fondurile diversificate au obtinut o crestere a activelor de 31%, in primul trimestru, la 337 milioane lei. Investitorii au plasat in aceste fonduri 7 milioane lei in primele trei luni ale anului, cele mai reduse subscrieri nete din sectorul de profil.

Fondurile de actiuni au inregistrat cea mai mare crestere in aceasta perioada, de 47%, avand active de 275 milioane lei, cea mai redusa valoare dintre fondurile mutuale. In primele trei luni ale anului, aceste fonduri au atras subscrieri nete de 42,6 milioane lei.

Activele fondurilor din categoria “Altele” au urcat cu 23%, la 476 milioane lei. Valoarea subscrierilor nete a fost de 126,4 milioane lei, in T1, al doilea volum dintre fondurile mutuale.

Pe de alta parte, fondurile inchise de investitii au inregistrat o crestere a activelor de 19% la 164 milioane lei. Investitorii au realizat subscrieri nete de 8,7 milioane lei in primele trei luni ale anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri