Depozitarul Central: Profit net de peste doua milioane lei in 2009

Depozitarul Central a obtinut anul trecut un profit net de 2,1 milioane lei si un venit total de 17 milioane lei, reprezentand realizarea a 98,44% din venitul bugetat, a anuntat institutia.
In acelasi timp, valoarea cheltuielilor totale pentru 2009 a inregistrat o scadere cu 15% fata de bugetul aprobat, insumand 14, 4 milioane lei.

Din valoarea totala a venitului realizat in 2009, ponderea veniturilor din operatiuni efectuate pentru detinatorii de instrumente financiare a fost de 31,5%. Totodata, ponderea veniturilor din operatiuni efectuate pentru emitentii de instrumente financiare a fost de 24,29%, iar cea a veniturilor din operatiuni efectuate pentru participantii la sistemul de compensare – decontare si registru, 20,8%.

„Performanta financiara a Depozitarului Central in 2009, un an dificil din punct de vedere economic, este datorata suportului de care am beneficiat din partea clientilor nostri. Astfel, as dori sa le multumesc investitorilor, emitentilor si intermediarilor de pe piata de capital din Romania si, totodata, sa ii asigur ca Depozitarul Central va depune toate eforturile pentru a le furniza in continuare cele mai bune servicii, care sa raspunda in mod optim nevoilor si cerintelor acestora”, a declarat Adriana Tanasoiu (foto), director general al Depozitarului Central.

Datele financiare, aferente anului 2009, vor fi supuse aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor Depozitarului Central, convocata pentru 27 si 28 mai 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri