Societatea a incheiat un contract de consultanta cu PricewaterhouseCoopers Romania pentru proiectul intitulat “Cresterea competitivitatii in domeniul constructiei conductelor magistrale a Condmag SA prin extinderea capacitatii de productie”.

“Prin aplicarea programului de accesare a fondurilor din Comunitatea Europeana, conjugate cu fondurile proprii rezultate, in principal, din profitul obtinut din activitatea de productie, companie urmareste aplicarea unei tehnologii performante, si anume montaj conducta in fir continuu, in locul tehnologiei actuale de montaj pe tronsoane”, se indica in document.

Implementarea acestei tehnologii va duce la cresterea performantei si a capacitatii de productie cu peste 30%.

“In scopul de a raspunde necesitatii de aliniere la standardele internationale in domeniul constructiilor de conducte magistrale, se creeaza atat oportunitati de extindere a activitatii pe piata externa, cat si de participare la licitatii de mare anvergura, gen gazoductul Nabucco”, mai afirma reprezentantii companiei.

Condmag si-a bugetat pentru acest an un profit brut in stagnare fata de 2009, de 21,6 milioane lei.

Condmag are un capital social de 22,97 milioane lei, impartit in 229,72 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalul actionar al societatii este Dafora Medias (DAFR), cu o detinere de 44,64%, si OGBBA Van Herk BV Rotterdam NLD, cu 10,85%.

Valoarea de piata a companiei este de 144,7 milioane lei (34,5 mil. euro), potrivit ultimului pret de 0,63 lei/actiune.