Suma de 500 milioane dolari este valoarea pe care Franklin Templeton vrea sa o atraga prin oferta publica initiala a Fondului Proprietatea, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton.
“Aceasta valoare va atrage si interesul investitorilor straini in Fondul Proprietatea”, a afirmat Mark Mobius (foto).
Reprezentantul a afirmat ca termenul listarii depinde de cand Franklin Templeton va fi numit de catre Guvern administrator al Fondului, dar este de parere ca intrarea la Bursa de Valori Bucuresti nu se va mai face anul acesta, cum sustinea anterior.

“Eu, personal, as vrea ca listarea sa se faca printr-un IPO in care putem atrage capital initial. Vrem sa ajutam Romania si economia, iar prin aceasta oferta publica initial vom putea sa ajutam Statul”, sustine Mobius.

De asemenea, reprezentantii Franklin Templeton sunt de parere ca si prin oferta secundara de vanzare, care urmeaza sa se realizeze pe o alta bursa, Londra fiind cea mai vehiculata, doresc sa atraga tot 500 milioane dolari.

“Daca Fondul Proprietatea ar fi listata la Londra ar putea intra in indicele FTSE100 datorita marimii sale”, considera David Smart, seful diviziei de fonduri suverane in cadrul Franklin Templeton Investment Management.

In data de 1 iulie Franklin Templeton ar fi trebuit sa fie numit de catre Guvern administrator cu drepturi depline al Fondului Proprietatea. In aceeasi data oferta de administrare inaintata in cadrul concursului de administare va expira, insa Smart a precizat ca aceasta oferta va fi prelungita cu inca sase luni pana cand vor deveni numiti managerii FP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce au de spus administratorii FP dupa 5 ani la conducerea Fondului