Prima zi de tranzactionare a titlurilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe propria piata a adus titlurilor o scadere de 20%, insa lichiditatea atrasa a fost cea mai mare din piata.
Actiunile au debutat la un pret de 30,7 lei pentru a inchide la cotatia de 24,5%. Specialistii consultati de Wall-Street considera ca deprecierea din prima zi de tranzactionare este una normala, mai ales ca unii actionari au profitat de aceasta ocazie de a-si vinde participatia.

“Climatul bursier nefavorabil si o presiune la vanzare a determinat deprecierea actiunilor BVB in prima zi. O parte din actionari au vrut sa-si lichideze sau sa-si reduca participatia in cadrul Bursei”, este de parere Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

Andrei Ciubotaru, seful departamentului de brokeraj in cadrul Tradeville, este de parere ca evolutia actiunilor BVB se va transforma intr-un nou barometru al starii economice din Romania, pe langa indicele BET.

Pe titlurile Bursei s-au realizat 1.550 de tranzactii cu 382.205 de actiuni, ceea ce reprezinta circa 5% din capitalul social al companiei. Lichiditatea atrasa a fost de 9,91 milioane lei (2,35 mil. euro), cel mai mare rulaj realizata in piata in cursul sedintei de tranzactionare de ieri.

“In prezent, actiunile BVB se afla la valori atractive de pret si ma astept sa fie in continuare cel mai lichid emitent din piata”, considera Andrei Ciubotaru.

Radulescu afirma ca actiunile BVB au spatiu de crestere, dar pentru ca aprecierile sa aiba loc climatul international trebuie sa fie favorabil.

“Din punctul meu de vedere, actiunile ar trebui sa creasca pentru ca in acest moment sunt subevaluate, in conditiile in care ma astept ca institutia sa inregistreze rezultate financiare bune si in perioada urmatoare”, explica analistul Target Capital.

Bursa a obtinut in primele patru luni ale anului un profit net de 2,91 milioane lei.

Ultimul pret al schimburilor cu aceste actiuni ofera o valoarea de piata de 188,01 milioane lei (44,57 mil. euro) Bursei de Valori Bucuresti.

BVB are un capital social de 76,74 milioane lei, impartit in 7,67 milioane actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Tranzacționează pe bursă: Cum îți deschizi cont și care sunt actele necesare
Setari Cookie-uri