La sfarsitul lunii mai, activele fondurilor deschise au depasit 4,6 miliarde lei, volumul subscrierilor ajungand la 121 milioane euro. Numarul total de investitori depasea 287 mii, din care 68% sunt la fondurile deschise, conform statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele celor 7 fonduri monetare au ajuns la 2,6 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de luna trecuta, avand o pondere de 58% in totalul activelor fondurilor deschise de investitii.

In luna aprilie, activele fondurilor mutuale au urcat usor in luna aprilie, la 4,53 miliarde lei (1,1 mld. euro).

Cele 5 fonduri de obligatiuni au inregistrat o crestere de 5,9% in luna mai, avand active nete de 877 milioane lei si o cota de 19%.

Activele celor 25 de fonduri diversificate au inregistrat o scadere lunara de 7,3 procente, ajungand la 308 milioane lei si o cota de 6,7%.

In acelasi timp, fondurile de actiuni au raportat o scadere cu 21 de procente a activelor, ajungand la 219 milioane lei la finalul lunii mai. Ponderea celor 11 fonduri de actiuni in totalul activelor este de 4,8%.

Activele fondurilor din categoria “Altele” au crescut cu peste 8 procente, ajungand la 529 milioane lei si o pondere de 11,5% in total.

Cele 14 fonduri inchise din Romania au raportat o scadere de 14 procente la finalul lunii mai, ajungand la active nete de 137 milioane lei.

Luna mai a adus un fond nou pe piata romaneasca de asset management, fondul deschis denominat in euro BRD EuroFond si inchiderea FDI Bancpost Plus.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Vanzarea fondurilor de investitii, ca medicamentele fara recomandari