Averea fondurilor de investitii isi continua cresterea

La sfarsitul lunii mai, activele fondurilor deschise au depasit 4,6 miliarde lei, volumul subscrierilor ajungand la 121 milioane euro. Numarul total de investitori depasea 287 mii, din care 68% sunt la fondurile deschise, conform statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Activele celor 7 fonduri monetare au ajuns la 2,6 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de luna trecuta, avand o pondere de 58% in totalul activelor fondurilor deschise de investitii.

In luna aprilie, activele fondurilor mutuale au urcat usor in luna aprilie, la 4,53 miliarde lei (1,1 mld. euro).

Cele 5 fonduri de obligatiuni au inregistrat o crestere de 5,9% in luna mai, avand active nete de 877 milioane lei si o cota de 19%.

Activele celor 25 de fonduri diversificate au inregistrat o scadere lunara de 7,3 procente, ajungand la 308 milioane lei si o cota de 6,7%.

In acelasi timp, fondurile de actiuni au raportat o scadere cu 21 de procente a activelor, ajungand la 219 milioane lei la finalul lunii mai. Ponderea celor 11 fonduri de actiuni in totalul activelor este de 4,8%.

Activele fondurilor din categoria “Altele” au crescut cu peste 8 procente, ajungand la 529 milioane lei si o pondere de 11,5% in total.

Cele 14 fonduri inchise din Romania au raportat o scadere de 14 procente la finalul lunii mai, ajungand la active nete de 137 milioane lei.

Luna mai a adus un fond nou pe piata romaneasca de asset management, fondul deschis denominat in euro BRD EuroFond si inchiderea FDI Bancpost Plus.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri