Surse din CNVM au declarat ca discutiile privind validarea propunerii PNL, Alexe Gavrila (foto), au fost amanate. Gavrila il va inlocui in functie pe Paul Miclaus, caruia i-a expirat mandatul pe 26 iunie.

Teoretic, urmatoarea sedinta de Plen a Parlamentului se va intruni in luna septembrie, dupa vacanta Parlamentara, dar exista si varianta ca cele doua camere, Senatul si Camera Deputatilor, sa mai convoace o sedinta, inainte de vacanta parlamentara.

In statutul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, articolul 4, alineatul 3, se mentioneaza ca “membrii C.N.V.M. trebuie sa fie cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania, in varsta de minimum 30 de ani, cu o buna reputatie si pregatire profesionala in domeniul economic sau juridic, avand o vechime in specialitate de minimum 5 ani”.


Alexe Gavrila a fost numit in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei in septembrie 2006. Anterior el a fost secretar general in cadrul Agentiei Nationale pentru Sport, consilier de concurenta - subsecretar de stat la Consiliul Concurentei, secretar general in Ministerul Tineretului si Sportului. El a absolvit Facultatea de Metalurgie din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti.

Sursa foto: www.consiliulconcurentei.ro