Conducerea producatorului de materiale de constructii considera ca listarea companiei la categoria I a Bursei va genera o vizibilitate sporita si o atractivitate crescanda fata de titlurile companiei.
Actiunile Prefab (PREH) vor intra de astazi la tranzactionarea la cota Bursei dupa transferul de pe piata Rasdaq.

Demersurile de listare a companiei pe BVB au inceput in urma cu jumatate de an, iar etapele listarii nu au fost cele clasice, ca in cazul unei companii noi, ci o mutare avizata de CNVM, se arata intr-un comunicat remis presei.

“Motivatia trecerii pe BVB este data de faptul ca Prefab SA a devenit in ultimii ani una dintre cele mai importante companii de constructii de pe piata Europei de Est. Atat conducerea societatii cat si reprezentantii BVB considera ca, in acest moment, societatea se regaste ca imagine, importanta si dimensiune la categoria I a Bursei in comparatie cu piata Rasdaq, unde activeaza din 1997”, afirma reprezentantii companiei.

Motivele care au determinat listarea companiei au fost date si de faptul ca multe fonduri de investitii au acces acum la actiunile Prefab, de regula fondurile straine de investitii, au reguli restrictive in a plasa bani altundeva decat in companiile listate la BVB.

“A fi prezent la cota bursei este echivalentul intrarii intr-o liga profesionista. Prin accesul la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, se poate spune ca Prefab SA a ajuns in randul celor mai importante companii din economia romaneasca. Sectorul constructiilor si materialelor de constructii, un domeniu important in dezvoltarea economiei romanesti in ultimii ani de zile, gaseste in Prefab compania cea mai reprezentativa la cota bursei”, a declarat Marian Petre Milut, presedintele companiei.

Conducerea Prefab SA considera ca listarea companiei la categoria I a bursei va genera o vizibilitate sporita si o atractivitate crescanda fata de titlurile companiei. Gradul crescut de transparenta, gestionarea eficienta a imaginii companiei de catre o echipa de profesionisti, precum si calitatea de lider in anumite segmente ale pietei materialelor de constructii, sunt elementele ce vor declansa un interes sporit fata de evolutia actiunii Prefab la Bursa de Valori pe termen scurt, mediu si lung.

“Intr-o perioada economica dificila numai companiile performante si sigure isi vor putea mentine cota de piata. Prefab este una dintre societatile romanesti care a ales sa se dezvolte prin gasirea de surse alternative de finantare a activitatii, fiind prima companie care a reusit, in ultimii 5 ani, performanta de a fi listata la prima categorie a BVB”, a mai precizat Marian Petre Milut, presedintele Prefab SA.

Listarea Prefab SA a fost facuta prin intermediul firmei de consultanta IFB Finwest. Potrivit consultantului, listarea Prefab SA la cota Bursei de Valori Bucuresti a reusit sa aduca un plus de valoare pietei de capital din Romania la a carei dezvoltare participa inca de la infiintarea acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri