Oferta secundara de vanzare derulata de SIF Transilvania (SIF 3) la Siretul Pascani (SRT), prin intermediul careia societatea de investitii intentiona sa isi lichideze participatia de 10,78%, s-a incheiat fara succes, se arata intr-un comunicat remis BVB.

Pretul solicitat de SIF3 a fost de 0,185 lei pe actiune, de 4,6 ori mai mare decat ultima cotatie de la BVB din perioada anterioara ofertei, de 0,04 lei. Aceasta s-a derulat in perioada 21 aprilie – 15 septembrie, dar nu a fost vanduta nicio actiune.

SIF Transilvania si-a propus sa accepte doar subscrierile pentru intregul pachet de actiuni. Operatiunea a fost intermediata de SSIF Actinvest.

Daca oferta s-ar fi incheiat cu succes, SIF Transilvania ar fi incasat 3,1 milioane lei.

Siretul Pascani (SRT) a trecut pe pierderi in primele sase luni, cu un rezultat de 1,78 milioane lei (0,43 mil. euro), comparativ cu profitul de 32.844 lei obtinut in perioada similara din 2009.

In august, Consiliul de administratie al Siretul Pascani a aprobat introducerea cererii pentru deschiderea procedurii de insolventa prin reorganizarea activitatii, din cauza situatiei financiare a companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si