Titlurile au fost cedate printr-o tranzactie speciala, urmata si de alte tranzactii in piata. SIF5 a vandut 10,2% din actiunile Socep, pentru 13,8 milioane lei (3,2 milioane euro).

Titlurile au fost cedate in jurul orei 10:20, la un pret de 0,396 lei/titlu, cu aproape 15 peste ultima cotatie de joi, de 0,345 lei.

Dupa realizarea tranzactiei titlurile Socep au crescut puternic pe piata principala, astfel ca in jurul orei 12:10 erau cotate la 0,385 lei, pret cu 11,6% peste referinta. SOCP inregistreaza sic ea mai mare lichiditate din piata.

"Cele mai multe actiuni le-am vandut prin deal, iar ce mai aveam le-am dat direct in piata. Am zis sa vindem tot ce aveam si sa iesim din actionariat", a declarat Tudor Ciurezu, vicepresedintele CA al SIF Oltenia, pentru Mediafax.

Citeste si:

El nu a anuntat numele cumparatorului, precizand doar ca nu a cedat titlurile catre cei mai mari actionari ai Socep, oamenii de afaceri Ion si Nicolae Dusu.

Titlurile Socep a inregistrat evolutii pozitive in ultimele sedinte, pana aproape de limita maxima admisa. Astfel, fata de cotatiile de saptamana trecuta, titlurile SOCP au crescut cu peste 50%. Ieri, SIF 5 a anuntat ca si-a consolidat pozitia in actionariatul operatorului portuar, justificand astfel tranzactiile de cumparare din ultimele zile.