Presedintele Sibex: Dorim sa listam 5 societati in acest an

Presedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta, a declarat ca bursa doreste sa listeze inca cinci societati in acest an. De la lansarea pietei spot, in luna ianuarie a acestui an, s-au purtat discutii cu aproximativ 100 de companii pentru listare, aflandu-se in diferite stadii de negociere.

In cadrul conferintei "Piata Sibex, dezvoltare si cooperare internationala", organizata de Bursa din Sibiu, Teodor Ancuta a declarat ca principalul obiectiv al pietei spot este sa devina o alternativa viabila de finantare atat pentru companiile de stat, cat si pentru cele private.

"Am contactat peste 100 de companii in vederea listarii si discutiile se afla in diferite faze de negociere. Dorim sa listam cinci societati in acest an, la Sibiu. Consider ca este nevoie de o schimbare totala a pietei, pentru a castiga credibilitate. Noi avem nevoie de multe listari, iar investitorii simt nevoia diversificarii in portofoliu", a explicat Ancuta.

In opinia sa, marea vulnerabilitate a pietei de capital romanesti este faptul ca se sprijina pe cateva mii de investitori de retail, in timp ce investitorii mari sunt tot mai putini.

"Bursele au nevoie de eliminarea conflictelor, a intereselor si scandalurilor. Operatorii de piata sunt repere de transparenta si corectitudine, trebuie sa inspire incredere", a mai spus presedintele Sibex.

In plus, este nevoie si de cooperare cu autoritatile, care sa faca privatizari prin Bursa, sa armonizeze legislatia cu cea europeana, sa asigure transparenta si eficienta. Sustinerea statului este necesara pentru a recupera decalajul fata de pietele din regiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri