Printre punctele forte ale Transgaz luate in calcul la mentinerea ratingului, Standard & Poor's enumera calitatea de unic operator al retelei nationale de gaze, probabilitatea ca Transgaz sa primeasca sprijin de la stat in cazul aparitiei unor dificultati financiare, precum si profilul financiar solid, se arata intr-un comunicat al Transgaz.

La 30 septembrie 2010 Transgaz avea lichiditati de 150 milioane lei.

Transgaz estima anul trecut ca profitul va stagna in 2010 la 298 milioane lei (72,3 milioane de euro), iar veniturile vor creste cu 12%, la 1,4 miliarde lei.

Citeste si:

Pe de alta parte, ratingul Transgaz ar putea fi periclitat daca sprijinul statului pentru gazoductul Nabucco ar scadea, daca Guvernul va obliga compania si dupa 2010 sa acorde 90% din profit ca dividende sau daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei nu va aproba la timp noi tarife pentru transportul gazelor.

Transgaz este controla de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, care detine 73,5% din actiuni. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98%, iar diferenta de 11,5% apartine altor actionari.