London Stock Exchange Group (LSE), operatorul burselor de la Londra si Milano, va fuziona cu TMX Group, proprietarul bursei din Toronto, printr-un schimb de actiuni in valoare de 3,2 miliarde de dolari, transmite Mediafax.

Actionarii LSE vor detine 55% din noua companie, in timp ce investitorii TMX vor avea o participatie de 45%, au anuntat miercuri cei doi operatori bursieri intr-un comunicat.

Astfel, actionarii TMX vor primi 2,9963 actiuni LSE pentru fiecare actiune TMX detinuta, evaluand actiunile TMX la circa 42,68 dolari canadierni (42,9 dolari SUA). Actiunile TMX au inchis marti la 40,28 dolari canadieni.

Cele doua companii incearca sa taie din costuri, pentru a combate impactul scaderii cotelor de piata, noteaza Bloomberg.

Directorul general al LSE, Xavier Rolet, va prelua pozitia de CEO a noii companii, care va primi o noua denumire dupa finalizarea tranzactiei. Thomas Kloet, directorul general al TMX, va fi presedintele grupului, iar Michael Ptasznik, director financiar al TMX, va prelua aceeasi functie la noua companie. Directorul general al Borsa Italiana (bursa de la Milano), Raffaele Jerusalmi, va ocupa o functie de director la noul grup.

Actiunile companiei vor fi listate la Londra si Toronto.

Platformele LSE au facilitat in trimestrul al patrulea al anului trecut 63,8% din tranzactiile de capital din Marea Britanie, in scadere de la 75% in 2009, potrivit datelor companiei. Toronto Stock Exchange a avut in decembrie o cota de piata de 64% in Canada, in scadere de la 95% cu doi ani in urma.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ministrii spun lucruri trasnite: Bursa din Londra se muta la Bucuresti