Premierul Victor Ponta a argumentat nominalizarea lui Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat la Bugetului prin faptul ca ministrii sunt doar oameni politici, iar specialistii din ministere sunt acei functionari care lucreaza de 5-20 ani in diverse ministere, scrie Mediafax.

"Specialistii sunt in ministere, sunt functionari publici, ei lucreaza de 5 ani, 10 ani, 20 ani in diverse ministere. Ministrii sunt oameni politici, care trebuie sa aiba raspundere politica, sa ia decizii pe baza a ceea ce le spun specialistii, altfel am numi- caz unic in lume - ca ministri numai functionari, ori ideea este ca un guvern cu sustinere si raspundere politica se bazeaza pe specialistii din ministere. Altfel, sigur, l-as fi pus pe Gherghina ministru de Finante, ca este cu siguranta omul care stie cel mai bine cum se fac bugete, dar nu e asta ideea unui guvern politic", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta cea mai complexa a acestuia e legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte. Seful statului a sustinut astfel ca nominalizarea facuta de Victor Ponta pentru functia de ministru al Bugetului este "nepotrivita".

Gheorghe Gherghina a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, postul fiind preluat de catre Daniela Pescaru, care lucreaza de mai multi ani in Ministerul Finantelor ca director general la Directia generala de programare bugetara. In luna iunie, Gherghina a fost votat ca membru in noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri