Guvernul va lua toate masurile pentru a rezolva problema securitatii energetice, pe care o analizeaza cu institutiile statului, dar singura tara din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene care a recurs la procedura nationalizarii este Ungaria, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat, referindu-se la presedintele Traian Basescu, ca declaratiile facute "la tulburare, la nervi, in stare precara" nu ajuta cu nimic Romania.

"Avem analize facute cu toate institutiile statului care privesc securitatea energetica a Romaniei, salvarea locurilor de munca, si in acest context declaratiile publice facute la tulburare, la nervi, in stare precara nu ne ajuta cu absolut nimic. Din cunostintele mele, din cele 28 de tari membnre ale Uniunii Europene, singura tara care a trecut la nationalizari este Ungaria. Stiu ca Basescu s-a vazut cu Orban (Viktor Orban, premierul Ungariei - n.r.) recent, nu stiu daca i-a venit aceasta idee. Romania si Guvernul Romaniei vor lua toate masurile necesare - si nu doresc sa detaliez in acest moment, sunt convins ca intelegeti de ce - pentru a-si asigura securitatea energetica si interesele sale strategice", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Deciziile se iau pe baza unei analize facuta de specialisti, nu la nervi.

Premierul a reluat ideea ca, din punctul de vedere al Guvernului, toate companiile trebuie sa respecte legea si ca oricine "evazioneaza" bugetul trebuie sa plateasca, urmand insa sa fie luate toate deciziile necesare pentru salvarea locurilor de munca si a avea incasari legale la buget.

Citeste si:
Ponta: Nu ne vom opune anticipatelor, dar nici nu vom ajuta
Ponta: Nu ne vom opune...

"Asemenea lucruri insa se discuta in mod serios, deciziile se iau pe baza unei analize facuta de specialisti, nu la nervi, nu la tulburare si nu in scop politic sau electoral. Va garantez ca Guvernul are toate aceste probleme, care tin de Guvern, in analiza, alaturi de celelalte institutii ale statului, cu atributii privind securitatea nationala si cea energetica, si ca asemenea declaratii tulburate la televizor nu pot decat sa faca rau", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca maine Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.
El a sustinut ca atitudinea partii romane fata de Lukoil trebuie sa fie "pe intelesul rusilor", avertizand ca aceasta companie trebuie sa se hotarasca: ori respecta legile statului roman si ramane aici, ori, "daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Carne de curcan din focarele de gripa aviara a ajuns in Romania