Deputatul Sebastian Ghita este cercetat penal intr-un nou dosar, el fiind acuzat ca i-a dat mita fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, pentru ca acesta sa finanteze clubul sportiv Asesoft sustinut de Ghita.

Sebastian Ghita este acuzat ca i-a dat mita un imobil lui Iulian Badita pentru ca fostul primar sa finanteze clubul sportiv Asesoft sustinut de Ghita. Pentru a disimula provenienta banilor, cei doi au semnat un contract fictiv, relateaza Mediafax.

In acelasi dosar se fac cercetari si in cazul fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, el fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu. Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in 2013, Iulian Badescu , in calitate de primar al municipiului Ploiesti, instigat de Sebastian Ghita, a acordat unui clubului sportiv Asesoft, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local de 1,5 milioane de lei.

Pentru alocarea finantarii, Iulian Badescu a primit de la Sebastian Ghita un imobil situat pe Aleea Orizontului din municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care fostul primar a suportat personal doar 124.000 lei", conform anchetatorilor. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire al imobilului, cei doi au incheiat au contract de vanzare-cumparare fictiv.

Procurorii mai sustin ca firmele din grupul Asesoft au fost infiintate de Sebastian Ghita si au obtinut contracte banoase cu statul in domeniul IT. In august 2012, Ghita Sebastian Aurelian si-a vandut toate participatiile detinute in societatile comerciale, dupa ce a fost ales deputat, insa continua sa controleaza aceste firme indirect, 54 la numar, prin intermediul rudelor si prietenilor, mai sustin anchetatorii.

Sebastian Ghita mai este implicat intr-un dosar de coruptie, in care procurorii au probe ca, in perioada 2000-2015, el a obtinut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influentei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus intr-un circuit financiar care nu are la baza operatiuni reale.

O parte din sumele de bani obtinute ilicit ar fi fost folosite de Sebastian Ghita in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, cand a obtinut un mandat de deputat, dar si in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014, in scopul obtinerii de voturi pentru candidatul PSD Victor Ponta.

Pe de alta parte, si Iulian Badescu este arestat preventiv, intr-un alt caz de coruptie. El este judecat pentru fapte ce ar fi fost comise atat in mandatul acestuia de primar, dar si anterior anului 2012, in perioada in care a fost senator, pentru fapte de abuz in serviciu si luare de mita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri