Congresul Partidului Miscarea Populara a votat, duminica, asumarea de catre partid a obiectivului unirii Republicii Moldova cu Romania, propunerea fiind facuta de catre Traian Basescu.

Propunerea includerii unirii dintre Romania si Moldova in programul politic al PMP a fost facuta de catre Traian Basescu. ”Avem nevoie de confirmarea dumneavoastra, daca Unirea Romaniei cu Republica Modova este un obiectiv pe care il acceptati”, a spus Traian Basescu.

El a supus votului acest obiectiv ce a fost adoptat in unanimitate de catre cei peste 2000 de delegati prezenti la Congresul PMP. ”Suntem singurul partid din Romania care intr-un congres a dat un asemenea vot”, a mai spus Traian Basescu.

Presedintia Republicii Moldova a precizat, pentru News.ro, ca Traian si Maria Basescu au depus cereri, adresate presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru obtinerea cetateniei moldovenesti.

Conform sursei citate, documentele au fost inregistrate de catre secretariatul Presedintiei Republicii Moldova la data de 10 martie 2016. De-a lungul timpului, Traian Basescu a spus de mai multe ori ca, dupa ce isi va incheia al doilea mandat de sef al statului, ar putea depune cerere pentru obtinerea cetateniei moldovenesti.

Citeste si:
Basescu propune reducerea "consistenta" a personalului bugetar
Basescu propune mai multe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Setari Cookie-uri