China a anunţat vineri plasarea sub sancţiuni a giganţilor americani din industria de apărare Lockheed Martin şi Northrop Grumman pentru rolul lor în aprovizionarea cu arme a Taiwanului, transmite AFP, conform Agerpres.

Statele Unite au anunţat luna trecută că au autorizat vânzarea către Taiwan de echipamente de detecţie pentru avioanele de luptă.

Deşi Washingtonul recunoaşte China în detrimentul Taipeiului începând din 1979, Congresul american impune în paralel furnizarea de arme insulei autonome guvernate democratic, cu scopul declarat de a descuraja orice veleitate expansionistă a Beijingului.

'În pofida opoziţiei ferme a Chinei, guvernul american este hotărât să furnizeze arme Taiwanului, ceea ce aduce atingere gravă suveranităţii şi intereselor Chinei în materie de securitate', a subliniat vineri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze, Mao Ning.

În consecinţă, China a decis să sancţioneze Lockheed Martin şi Northrop Grumman, a indicat purtătoarea de cuvânt, fără a preciza în ce constau aceste măsuri, despre care a spus că sunt luate în urma vânzării de arme autorizate de SUA pe 24 august.

Departamentul de Stat a comunicat că vânzarea priveşte sisteme de detecţie în infraroşu pentru avioane F-16 în scopul ca Taiwanul 'să păstreze o capacitate de apărare credibilă'. Aceste sisteme, destinate să amelioreze capacitatea avioanelor de a detecta ameninţările aeriene, sunt construite de Lockheed Martin, concern deja sancţionat de China în trecut.

Sursa foto: BlueBarronPhoto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri