Ministrul de externe chinez Wang Yi i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov, într-o convorbire telefonică desfăşurată luni, că Beijingul va menţine o poziţie independentă şi imparţială în privinţa Ucrainei, în încercarea de a găsi o reglementare politică, relatează Reuters, conform Agerpres.

China va fi o "voce obiectivă şi raţională în cadrul oricăror forumuri internaţionale multilaterale şi "promovează activ negocierile de pace", se adaugă în comunicatul Ministerului de Externe chinez difuzat după convorbire.

Mai devreme luni, MAE chinez a estimat că discuţiile internaţionale desfăşurate în cursul weekendului în Arabia Saudită în vederea identificării unei soluţii paşnice a crizei din Ucraina au contribuit la "consolidarea consensului internaţional".

Peste 40 de ţări - între care China, India, Statele Unite ale Americii, state europene, nu însă şi Rusia - au luat parte la discuţiile de la Jeddah încheiate duminică.

China a fost reprezentată de emisarul special pentru afaceri eurasiatice, fostul ambasador în Rusia Li Hui, care în mai a efectuat un turneu în şase capitale europene într-un demers vizând găsirea unui teren comun pentru reglementarea politică a conflictului ce durează de aproape un an şi jumătate.

Beijingul a refuzat să condamne Moscova pentru invazia din Ucraina lansată în februarie 2022 şi a propus propriul său plan de pace, primit fără entuziasm în Rusia şi Ucraina şi cu scepticism de SUA şi NATO.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri