Valentin Mircea, seful Corpului de Control al primului-ministru, a afirmat, pe Facebook, ca institutia pe care o conduce pregateste un raport care va arata cum sucursala de transporturi auto a RAAPPS are cheltuieli imense pentru ca o serie de sefi din institutiile guvernamentale nu renunta la autoturismul de serviciu, conform News.ro.

Valentin Mircea sustine ca masinile puse la dispozitia unor demnitari sunt foarte mari, in conditiile in care acestia conduc institutii care nu au suficiente consumabile.

Valentin Mircea: Voi merge la birou cu Uber, metrou sau bicicleta

”De astazi renunt la autoturismul de serviciu si voi merge la birou si de la birou cu Uber, metrou sau bicicleta. Veti vedea in curand, in urma raportului de control la Sucursala transporturi auto a RAAPPS, cea care pune la dispozitie autoturisme pentru Guvern, la preturi foarte mari si fara licitatie, ce m-a determinat sa fac asta. Moda 1 demnitar = 1 masina de serviciu, cu tot cu sofer, dreneaza sume imense din banii de la buget in fiecare luna. Sunt institutii care nu au hartie pentru imprimanta, dar au o multime de sefi si sefuleti care nu renunta la auto de serviciu, care este considerata un adevarat drept, iar renuntarea la aceasta este un tabu”, a scris seful Corpului de Control.

El precizeaza ca in mediul privat, masinile de serviciu puse la dispozitia angajatilor pentru transportul catre birou si catre casa este impozabila. In plus, numarul de demnitari care beneficiaza de autoturisme de serviciu este disproportionat de mare in raport cu alte tari din Uniunea Europeana.

La Bruxelles, doar ministrii/comisarii merg cu autoturism de serviciu

”Sistemul din Romania nu are echivalent in UE. Iar chestia cu siguranta este o gogorita, care ascunde adesea aroganta celor din functii publice. Scene ca aceea cu David Cameron sau primarul Londrei in metrou ni se par PR, dar nu sunt chiar asa. La Bruxelles si la Paris, unde sunt amenintari teroriste reale, secretarii de stat si directorii merg cu metroul si doar ministrii/comisarii merg cu autoturism de serviciu”, a mai spus seful Corpului de Control.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri