Comisia de validare a mandatelor noilor deputati va incepe sa functioneze marti, de la ora 12.00, pe parcursul intregii zile, urmand ca cei 329 de noi deputati sa depuna juramantul in plen miercuri, intr-o sedinta care va incepe la ora 9.00.

Comisia de validare a mandatelor va avea 30 de membri, pe care ii va alege plenul Camerei Deputatilor intr-o sedinta care va avea loc marti dimineata, conform News.ro.

De la ora 12.00, aceasta comisie va incepe sesiunea de lucru si va verifica dosarele celor 329 de deputati pe tot parcursul zilei. Deputatii care vor fi validati vor depune juramantul miercuri, de la ora 9.00. Eventuali deputati care vor fi contestati de Comisia de validare vor trebui validati individual, printr-un vot al plenului, tot miercuri dimineata. Dupa validarea tuturor mandatelor, plenul Camerei Deputatilor se va reuni din nou pentru alegerea presedintelui si a noului Birou Permanent.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat ca liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD Liviu Dragnea, precizand ca, daca va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constitutionala. Ea spune ca exista un precedent, cand pentru fapte similare pentru care nu fusese emisa o sentinta judecatoreasca la acel moment, in 2004 toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei in cauza.

PMP si USR au anuntat la randul lor ca vor incerca sa blocheze validarea mandatului lui Liviu Dragnea. Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru infractiuni legate de derularea procesului electoral.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri