Constitutia este un organism viu, care oglindeste permanent spiritul natiunii, un organism viu intr-o continua evolutie, a declarat vineri vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache.

"Astazi sarbatorim momentul care a reflectat schimbarea de paradigma in mentalul colectiv al poporului roman si care a marcat despartirea definitiva de trecut, punand bazele unui nou model social. (...) Noul fundament al societatii, Constitutia din 1991, inspirata de modele si valori europene, a reprezentat nu doar ruperea de trecut, ci si pregatirea Romaniei pentru secolul 21. Principiile care au dus la redefinirea statului roman si au creat oportunitatea dezvoltarii noastre si a integrarii in structurile euro-atlantice sunt si astazi la fel de vii pentru ca, in esenta, Constitutia este un organism viu care oglindeste permanent spiritul natiunii, dar, dupa cum stim, orice este viu se afla intr-o continua evolutie, lenta sau brusca, dar certa", a spus Iordache, la un eveniment organizat de Curtea Constitutionala cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei, conform Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, Constitutia este un instrument in consolidarea democratiei si realizarea domniei legii, iar responsabilitatea pentru pastrarea integritatii sale morale apartine tuturor cetatenilor, dar cu precadere celor care sunt mai aproape de spiritul ei.

"Constitutia este a noastra, a tuturor, ea este garantul unor principii care sunt ale natiunii, ea nu ar putea exista fara vointa unui intreg popor care sa emane acele principii care le da forta. Nimeni nu poate confisca sau altera principiile care stau la baza constructiei noastre sociale. Din acest motiv este intelept sa folosim toate resorturile institutionale si civile pentru a intelege Constitutia ca o radiografie a natiunii, a principiilor care stau la baza ei si a aspiratiilor sale de viitor", a incheiat Iordache.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri