Suveranitatea Romaniei va fi protejata de legi explicite, dezbatute si votate in Parlament, a declarat sambata presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Congresul extraordinar al partidului, subliniind ca atacul impotriva propriei tari reprezinta o insulta la adresa tuturor romanilor, potrivit Agerpres.

UPDATE Liviu Dragnea a subliniat ca tara noastra va continua sa sprijine Republica Moldova pentru integrarea in Uniunea Europeana.

"O atentie speciala vreau sa o acordam relatiilor cu Republica Moldova, vreau sa intensificam sprijinul acordat de pana acum, printr-o sustinere ferma pentru apropierea fata de UE si pentru apropierea fata de Romania. Trebuie sa vorbim de apropierea fata de Romania. Sigur ca vrem sa-i ajutam sa se integreze in UE, dar nu cumva vrem sa-i ajutam sa se apropie si de noi, de romani, de fratii lor, de Romania? Vom dezvolta relatiile economice si sociale (...) ele sunt pe masa guvernului si, din cate stiu, sunt in curs de aprobare in diverse domenii. Vreau doar sa spun ca avem in vedere sa discutam in coalitie si sa transmitem guvernului despre posibilitatea acordarii unui sprijin financiar in aceasta vara pentru categorii cu venituri mici si foarte mici din Republica Moldova. Sper sa gaseasca o solutie guvernul la acest lucru'', a mai spus Dragnea.

"Romania este un stat suveran, asa scrie in Constitutie, si as vrea sa nu uitam niciodata. In schimb, atunci cand oameni politici, sefi de institutii, oameni cunoscuti ai societatii isi saboteaza cu buna stiinta tara, prin declaratii antiromanesti, prin actiuni servile, indreptate impotriva intereselor noastre nationale si globale, in aceste situatii pierdem suveranitatea, pierdem independenta, pierdem demnitatea, pierdem respectul si nu castigam nimic in schimb", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit acestuia, defaimarea propriei tari prin minciuna este o fapta foarte grava, care expune Romania la multe riscuri si sanctiuni, la intarzieri si la pierderea unor avantaje.

Citeste si:
BREAKING PSD planuieste sa boicoteze investirea Guvernului Orban 2
BREAKING Liderii PSD au votat...

"Atacul asupra propriei tari este o insulta la adresa tuturor romanilor si trebuie sa inceteze. Suveranitatea Romaniei este mai pretioasa decat orice lupta pentru putere, decat orice mic interes local si de aceea este nevoie sa o protejam, si o vom proteja prin legi explicite, dezbatute si votate in Parlament. Cu respect fata de statele occidentale, care au contribuit si contribuie la modernizarea noastra (...), afirm ca desenul suveranitatii noastre nationale trebuie facut in Romania si nu in afara tarii. Noi, ca natie, vom fi respectati daca nu vom confunda bunele relatii cu servilismul, si nu vreau sa facem asta", a mai spus liderul PSD.

In acelasi timp, potrivit Digi24, Liviu Dragnea a cerut o analiza pe fiecare ambasador, consul si atasat comercial prin care sa vada ce avantaje economice masurabile a avut statul roman de pe urma muncii acestor oameni. El a mai cerut si relatii economice aprofundate cu Statele Unite, dar si cu China si s-a declarat revoltat ca in Israel, tara asa de importanta, nu avem ambasador de circa un an. El i-a cerut ministrului de externe sa faca rapid o propunere de ambasador.

Presedintele PSD a declarat ca actuala guvernare va intari Parteneriatul cu SUA, el subliniind ca Romania si-a indeplinit angajamentele militare, iar acum doreste si beneficii materiale.

El a spus ca guvernarea actuala vrea sa construiasca relatii speciale in domeniul economic si in industria de aparare cu Germania, Franta si Marea Britanie.

Citeste si:
Citu anunta ca PSD a eliminat mai multe prevederi legate de ANAF
Citu anunta ca PSD a eliminat...

„Noi am realizat, si nu altcineva, obiectivul de 2% pentru Aparare. Nu vrem ca acest 2% sa plece din tara, vrem ca cea mai mare parte a echipamentelor militare sa se produca in Romania”, a subliniat Dragnea.

„O data pentru totdeauna trebuie sa abordam cu curaj, pragmatism si cu continuitate uriasul potential de dezvoltare pe care il avem intr-o relatie de colaborare cu China. Absolut toate tarile doresc sa aiba relatii comerciale, economice si au inceput sa aiba, si la noi pentru ca unii si altii interpreteaza ei intr-un fel sau altul, in conditiile in care exista deschidere foarte mare pe acea parte, au fost tot felul de sovaieli si ezitari. Vreau sa nu mai avem aceste ezitari, dar nici coalitia, nici Guvernul Romaniei”, a precizat liderul PSD.

Totodata, Liviu Dragnea a afirmat ca a avut discutii in ultimele luni si vrea realizarea unui sistem de cooperare cu Bulgaria, Serbia, Ungaria si R. Moldova.

Reforma legilor justitiei si a codurilor penale va continua dupa un calendar bine stabilit, sustine Dragnea. Legile de functionare a serviciilor secrete vor fi, de asemenea, actualizate.

Citeste si:
Ministrul Justitiei, aviz negativ: PSD nu vrea desfiintarea Sectiei...
Ministrul Justitiei, aviz...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cinci conventii nationale votate in unanimitate de social-democrati
Setari Cookie-uri