Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni ca, in functie de analiza datelor financiare care urmeaza sa se faca la Guvern legat de fondurile de pensii, se va decide daca este nevoie sau nu sa se suspende pentru o perioada plata la pilonul II, scrie Agerpres.

"In momentul in care se va face acea analiza si daca se va ajunge la aceasta decizie, care este o intentie pusa in programul de guvernare si urmeaza sa se creeze o perioada de optiune pentru fiecare cetatean pentru plata la pilonul II de pensie, poate fi sau nu suspendata (plata pentru pilonul II de pensii - n.r.), asta va fi dupa analiza si dupa o discutie cu administratorii privati ai banilor publici din fondurile din pilonul II. Ca sa nu incurce calculele, ca poate din nu stiu cate milioane de romani care contribuie acum la pilonul I si la pilonul II si unii sunt doar la pilonul I, poate sunt mai multi cei de la pilonul I care vor sa se mute si la pilonul II si atunci trebuie suma mai mare. Atunci se va decide daca este nevoie sa se suspende plata sau plata sa continue ca si pana acum si se fac regularizari ulterioare. Este doar o chestiune financiar-contabila care va fi decisa impreuna cu administratorii respectivi", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, intrebat daca PSD si Guvernul PSD-ALDE au in vedere sa suspende plata la pilonul II de pensii pentru sase luni.

Dragnea a adaugat ca acest subiect ar trebui inchis anul acesta si ca toate aceste masuri au obiectivul ca romanii "sa nu fie pacaliti de o campanie de manipulare bine sustinuta" si sa aiba posibilitatea fireasca sa opteze in cunostinta de cauza.

"Banii din pilonul II nu sunt bani privati, sunt administrati privat, sunt banii oamenilor, banii din fondul de pensie sunt tot banii oamenilor. Trebuie sa intelegem lucrul asta. (...) Noi discutam de foarte mult timp despre dorinta noastra ca cetatenii romani sa fie bine informati, sa poata sa opteze. Pe cine deranjeaza asta? Eu chiar mi-am dorit si am sperat, dar se pare ca este o speranta desarta, ca administratorii privati ai fondurilor de pensii inteleg ca romanii au dreptul la asta. Daca se tot continua aceasta campanie mincinoasa care doar urmareste sa sperie lumea, nu cred ca face bine nimanui. (...) De ce este deranjanta aceasta dorinta a noastra ca romanii sa fie bine informati si sa ia decizia corecta pentru ei? Este doar dreptul la optiune. Cand deranjeaza dreptul la optiune este ceva foarte putred", a aratat acesta.

Citeste si:
Dragnea a facut plangere penala, pentru ca nu a fost lasat sa voteze
Dragnea a facut plangere...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Robu clarifica subiectul ''mici si manele'': Nu sunt interzise