Deputatul PSD Eugen Nicolicea a depus miercuri o propunere de modificare a Regulamentului prin care deputatii cu abateri disciplinare ar putea fi suspendati de la activitatile parlamentare intre doua si treizeci de zile lucratoare. Propunerea a fost semnalata de mai multi parlamentari USR, care acuza faptul ca cei din coalitie isi doresc sa "scoata USR din Parlament".

Propunerea lui Eugen Nicolicea vine pe fondul nemultumirilor celor din PSD fata de USR, partid care a reusit deseori sa intrerupa sedintele Parlamentului in care coalitia dezbatea si vota propuneri cu impact negativ asupra justitiei, scrie G4Media.

Proiectul in cauza adauga doua noi abateri disciplinare parlamentare cu impact notabil:

  • Perturbarea activitatii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduita, de curtoazie si de disciplina parlamentara
  • Blocarea activitatii parlamentare.

De asemenea, Nicolicea vrea sa adauge in regulament o noua sanctiune pentru abaterile de la regulament:

  • Fara a aduce atingere dreptului de vot in sedinta de plen si sub rezerva respectarii stricte a regulilor de conduita, suspendarea temporara a participarii deputatului la o parte sau la toate activitatile Parlamentului pentru o perioada cuprinsa intre doua si treizeci de zile lucratoare.

Suspendarea unui deputat ar urma sa fie decisa in plen, prin votul deputatilor.

Propunerea lui Eugen Nicolicea urmeaza sa fie dezbatuta si supusa la vot.

"Vor sa scoata USR din Parlament"

Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel este unul dintre cei care au semnalat existenta acestei propuneri pe masa plenului.

"Abuz incalificabil. PSD pregateste modificarea regulamentului intern al Camerei Deputatilor, astfel incat parlamentarii USR sa nu mai poata participa la sedintele de plen si ale Comisiilor. Vor sa scoata USR din Parlament.", a tinut sa scrie acesta pe Facebook.

Si Claudiu Nasui a atras atentia asupra acestui nou regulament care urmeaza sa fie votat

"Noutati din sedinta biroului permanent. PSD vrea sa ne scoata fizic din sala! Priviti ce a pus domnul Eugen Nicolicea pe ordinea de zi de azi. Deputatii sa poata fi inlaturati fizic de catre fortele de ordine din plenul parlamentului".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri