Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, spune ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis poate fi suspendat in conditiile in care acesta nu respecta hotararea Curtii Constitutionale privind revocarea sefei DNA. Liderul PSD lasa sa se inteleaga si ce ar urma sa faca PSD in timpul in care Iohannis este suspendat, iar functia este preluata de presedintele Senatului sau de cel al Camerei Deputatilor.

Buzatu a precizat insa ca deocamdata, PSD nu a luat o decizie finala in privinta acestei mutari importante.

”In primul rand, nu este un veritabil plan. Suspendarea poate fi doar o consecinta a faptului ca domnia sa a incetat sa mai respecte Constitutia Romaniei, la care face apel atunci cand vrea sa franeze activitatea Guvernului si a Parlamentului”, a spus Buzatu.

”Procesul ar putea deveni inevitabil, pentru ca nu poate o majoritate parlamentara sa tolereze acest comportament duplicitar si jignitor. El nu respecta o hotarare a CCR, in vreme ce apeleaza la hotarari CCR”, a explicat liderul PSD.

Buzatu l-a acuzat pe Iohannis ca nu a jucat un rol de mediator din functia de presedinte, dar a admis ca acest rol de mediator nu poate fi atat de usor apreciat drept un motv de suspendare.

Citeste si:
Bugetul pe 2019 va fi votat la inceputul anului viitor
Bugetul pe 2019 va fi votat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.