Joi de la ora 11:00 pe ordinea de zi a Primariei Municipiului Bucuresti se afla peste 100 de proiecte, dintre care 17 au fost trimise spre consultare abia ieri seara la ora 19:00, incalcand legea care spune ca acestea trebuie sa fie motivate de o urgenta pentru a intra atat de rapid in dezbatere. Dar acestea sunt amanunte. Iata cateva dintre principalele proiecte de astazi, asa cum le doreste primarul general Gabriela Firea.

1. Scumpeste statuia lui Ion C. Bratianu cu 4,7 milioane de lei. Motivul: ”reducerea duratei de executie” astfel incat sa fie gata in acest an.

2. Aloca 19 milioane de lei Administratiei Monumentelor pentru alte 7 noi statui si suplimentari la 4 deja in lucru. AMPT ajunge sa aiba in acest an un buget de 200 milioane de lei, o suma egala cu bugetul pe care l-au avut TOATE cele 19 spitalele din subordinea PMB in anul 2016.

3. Mai face o statuie, in plus fata de cele deja aprobate pentru acest an. ”Statuie / ansamblu monumental Nelson Mandela”, scrie Roxana Wring, consilier la PMB.

4. In urma rectificarii bugetare, suma pentru capitolul cultura, recreere si religie ajunge la 1 miliard de lei, adica a sasea parte din bugetul total al Capitalei pe acest an.

5. Atinge ”performanta” unica de a nu fi cheltuit decat 4,5% din banii prevazuti pentru dezvoltare. Daca ne raportam la tot bugetul Capitalei pe 2018, inseamna ca Gabriela Firea a investit in dezvoltare doar 1,9% din total (adica 110 milioane lei dintr-un buget total de 5,7 miliarde de lei).

6. Majoreaza cu 15 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti, ”pentru a sustine financiar activitatea companiei”.

7. Imprumuta cu 4 milioane de lei Compania Municipala Cimitire Bucuresti, tot ”pentru a sustine activitatea companiei”.

8. Majoreaza cu 7 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Turistica. Compania avea deja un capital de 1,6 milioane plus un imprumut de 2,8 milioane de lei.

9. Taie 39 de milioane de lei din banii alocati pentru aer conditionat in mijloacele de transport in comun.

10. Pregateste terenul pentru ca Politia Locala si ALPAB sa poata incheia contracte de consultanta si reprezentare juridica (desi pana acum niciuna niciuna din cele doua institutii nu au parut sa aiba nevoie).

11. Infiinteaza inca o institutie probabil inutila: Asociatia Centrul Municipal pentru Dialog Bucuresti. Scopul, desigur, este generos: ”dezvoltarea socio-economica durabila a comunitatii”.

12. Da bani pentru biserici: 18 milioane de lei, din care 10 doar pentru Catedrala. Din 2011 si pana in prezent, Catedrala a inghitit – doar la bugetul Capitalei – suma de 88 de milioane de lei (mai mult de un sfert din aceasta suma a fost data de Gabriela Firea). Acestei sume i se adauga inca 125 de milioane de la Guvern si 50 de milioane de la primariile de sector.

13. Aloca 45 de milioane de lei pentru vouchere care dubleaza inutil programul Rabla derulat de Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri