Ministrul Agriculturii Petre Daea a facut o declaratie nepotrivita in timpul unui interviu si a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul. In urma acesteia, Miscarea Romania Impreuna, USR si PNL i-au cerut demisia. Later edit: Prima reactie a ministrului.

Later edit: Petre Daea a prezentat scuze dupa ce a afirmat ca porcii infestati cu pesta porcina africana sunt ucisi ca la Auschwitz.

„In sufletul meu este foarte multa durere, am vrut doar sa descriu momentele ingrozitoare cu care se confrunta atat fermierii nostri, cat si cei care gestioneaza aceasta criza”, a comentat ministrul.


In aceeasi zi, premierul Viorica Dancila a confundat Pristina cu Podgorita chiar in timp ce se afla in vizita in capitala Muntenegrului.

Petre Daea a spus marti seara in cadrul unui interviu ca porcii infestati cu pesta porcina trebuie incinerati.

„Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente, singura metoda este sacrificarea. Porcii se incinereaza, este o munca extraordinara. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomeaza, trec in partea cealalta si se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistentei, sa stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificati zilnic”, a tinut sa precizeze ministrul.

Opozitia i-a cerut demisia ministrului Petre Daea

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, este de parere ca Petre Daea trebuie sa demisioneze si sa ceara scuze victimelor Holocaustului, catalogand drept "intolerabila" "comparatia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor".

"Astazi, la prima ora, ministrul Agriculturii, Petre Daea, trebuie sa-si prezinte demisia si sa ceara scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. In caz contrar, o somam pe doamna prim-ministru Viorica Dancila sa il demita urgent. Comparatia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabila si trebuie sanctionata public imediat", a scris, joi, Danca pe Facebook.

Uniunea Salvati Romania cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, in urma "declaratiilor iresponsabile de asociere a incinerarii porcilor de la Tulcea cu Holocaustul", se arata intr-un comunicat de presa al USR remis, joi, AGERPRES.

"Comparatia ministrului care face trimitere la Holocaust si victimele acestuia nu poate fi trecuta cu vederea. Cerem Guvernului sa-l demita imediat pe ministrul Daea. Este incredibil cum un reprezentant al Guvernului poate fi atat de iresponsabil si sa faca asemenea declaratii. Comparatia arderii porcilor cu o tragedie soldata cu milioane de victime este inacceptabila. Incapacitatea de a pricepe ce spun a ministrilor acestui Guvern de incompetenti in frunte cu Viorica Dancila nu este o scuza", a declarat Dan Barna, presedintele USR, citat in comunicat.

Si Miscarea Romania Impreuna a reactionat ca urmare a declaratiei ministrului Agriculturii, argumentand ca situatia arata "o lipsa de discernamant.

„Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului Romaniei sa compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondiala condamnata de Romania. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenta a acestuia. Exista cazuri in care superficialitatea poate fi amuzanta, insa aceasta situatie arata o lipsa de discernamant din partea ministrului Agriculturii”, arata RO+.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri