Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a mentionat, duminica seara, ca a spus ca procurorul general se afla intr-o grava eroare cand afirma ca justitia isi poate indeplini rolul de mentinere a echilibrului puterilor de stat si ca nu a zis de necunoasterea legii, insa nu este surprins, pentru ca nu ar fi prima situatie de acest fel.

"Am zis ca procurorul general este in grava eroare, nu am zis de necunoasterea legii, dar va pot spune ca nu ma surprinde: eram la CSM cand faceam evaluarea procurorului sef de la DNA si procurorul general imi spunea ca noi avem un regulament la CSM si acela trebuia sa stea la baza evaluarii, nu legea. Or daca un jurist, daca un procuror general pune in balanta un regulament si o lege si spune ca prevaleaza, are precadere, trebuie aplicat regulamentul, atunci e clar ca nu ai ce sa-i spui procurorului de la DIICOT care a facut un rechizitoriu de 1.000 de pagini si care pe vreo 200 de pagini a aratat el cat de mult drept constitutional cunoaste si a examinat deciziile CCR spunand ca nu sunt bune si nu pot fi respectate. Ele sunt obligatorii, nu le examineaza nimeni. Numai in stiinta poti sa emiti o parere pro sau contra, dar e altceva. Ce pot sa le mai zic eu procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov care mi-au cerut asa, in chip savant, cunoscator de carte, eu ca ministru sa suspend aplicarea deciziilor CCR", a spus Toader la Romania TV, facand referire la protestul magistratilor si la mesajul de sustinere a acestora transmis de procurorul general, Augustin Lazar, conform Agerpres.ro.

Ministrul Justitiei a afirmat ca aceste exemple sunt o dovada ca exista o problema de cunoastere, de stiinta de carte.

"Inseamna ca e o problema de cunoastere, de stiinta de carte. Am dat un exemplu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, am dat un exemplu de la DIICOT si am dat exemplul procurorului general. Dar sa ne exprimam optimismul, toti avem de invatat, sa speram ca vom invata, sa speram ca in locul nostru vor veni unii mai cunoscatori de carte, mai loiali fata de valorile constitutionale si fata de statul de drept", a spus ministrul Justitiei.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri