Deputatul PSD Florin Manole a declarat marti ca proiectul de lege privind parteneriatul civil va interzice explicit adoptiile in cazul persoanelor care aleg sa incheie un astfel de parteneriat.

"Saptamana viitoare o sa depun impreuna cu colegi de la alte partide politice un proiect care priveste parteneriatul civil. Proiectul vine in urma jurisprudentei CEDO si in urma jurisprudentei recente a Curtii Constitutionale si are legatura cu viata de familie. (...) Are prevederi care se refera, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, mostenire, adica normarea genului acesta de uniuni consensuale, atat intre persoanele de acelasi sex cat si intre persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protectie juridica. (...) Va reglementa o viata de familie pentru persoanele care nu sunt casatorite si care sunt foarte multe si care au nevoie de aceasta legiferare. Proiectul interzice explicit adoptiile in cazul persoanelor care aleg sa incheie un parteneriat civil. Proiectul asta nu are absolut nicio legatura cu referendumul, nu are niciun impact pe Codul civil si pe discutia despre casatorie, pentru ca nu schimba cu nimic subiectul casatoriei care ramane intre barbat si femeie", a precizat Manole la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca PSD sustine acest proiect iar marti dupa amiaza vor avea loc ultimele discutii la care participa reprezentanti din toate partidele parlamentare.

Deputatul PSD a mentionat ca vor fi discutate toate observatiile venite de la partide adaugand ca se incearca un consens pe o tema care este importanta.

Citeste si:
Romania a importat de patru ori mai multe gaze in octombrie 2019
Romania a importat de patru...
Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce spune cel mai nou proiect de lege al parteneriatului civil