Liviu Dragnea anunta ca OUG privind reforma fiscala, criticata de toti actorii mediului privat si care a dus la caderi masive pe Bursa, va fi adoptata maine de Guvern: Statul nu este sat fara caini si nu este la cheremul companiilor. Avertizez marile companii sa nu mai santajeze statul roman, a spus Liviu Dragnea, liderul PSD.

Liviu Dragnea a facut declaratii de presa, la scurt timp dupa ce motiunea de cenzura impotriva Guvernului a fost respinsa. Liviu Dragnea a spus ca ,,maine va fi adoptata OUG privind reforma fiscala” intr-o noua sedinta de Guvern. Amintim ca astazi a mai avut loc o sedinta de Guvern, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

,,Da, maine va fi adoptata (n.r. OUG). Au mai fost nevoie de reglaje privind formularile. Prevederile principale raman aceleasi. Cu pilonul II nu se va intampla nimic rau”, a declarat Dragnea, citat de Biziday.ro.

Liderul PSD a mai spus ca aceasta OUG ,,va da posibiltatea economiei romanesti sa se dezvolte, nu sa ramana captiva unor traderi”: ,,In partea a doua a anului viitor, vrem ca preturile sa scada. Am citit reactii si raspunsuri din partea multora, inclusiv mari companii. Ii avertizez sa inceteze sa mai ameninte statul roman sau sa-l santajeze. Statul nu este sat fara caini si nu este la cheremul companiilor. OUG are în vedere o situatie mai buna din punct de vedere al aprovizionarii cu energie, cat si pentru uzul casnic al cetatenilor”.

Dragnea nu a vrut sa comenteze prabusirea bursei de ieri: ,,Este un subiect in care va sugerez sa nu intrati. Pe noi ne intereseaza sa nu se prabuseasca economia, nu bursa. Maririle de preturi anuntate de altii aveau în vedere prabusirea economiei. Cei care extrag gazele, cei ce le intermediaza, traderii care pun 25% la pret, nu pot ramane indiferenti pentru statul roman. Nu se poate. Combinat cu un joc pe piata bancara, ar fi însemnat sa ramanem indiferenti”.

Ce face Iohannis daca vrem sa dam OUG? Da cu ciocanu'? Da cu microfonu', fura scaunele pe acolo? Cum poate sa blocheze cineva intreg la cap o sedinta de guvern?

,,OMV Petrom voalat a amenintat ca diminueaza productia de gaze. Cu tot respectul, sa inceteze oricine sa mai ameninte statul. Toti care pierd bani critica. N-am auzit pe nimeni sa ridice problema ca poate ROBOR-ul n-are o justificare serioasa, fiind un joc intre banci. Nu v-ati pus problema de ce cresc preturile, tarifele la gaze si energie electrica. Dati-mi exemple cum influenteaza statul inflatia! Aduceti argumente, cum imi cereti mie. Cat la suta din inflatie au reprezentat cresterile salariale? Cel mai mult sunt cresterile de preturi nejustificate”, a mai spus el.

Nici macar o singura companie, institutie sau asociatie din mediul de afaceri romanesc nu a avut un raspuns pozitiv sau cel putin moderat la recentele modificari fiscale pe care Guvernul le-a adus in discutie in cel mai recent proiect de Ordonanta de Urgenta. Toate reactiile, aici.

De asemenea, intrebat daca vor putea fi retrasi banii care s-au acumulat deja la Pilonul II, liderul PSD a spus ca înca se poarta discutii in Guvern, dar ca nu se va intampla acest lucru: ,, Nu. Au ramas sa discute in guvern azi si maine sa vada care e cea mai buna varianta ca fondurile de pensii sa ramana în continuare. Sunt mai multe variante de lucru, cert este ca nu mai poate fi pastrat acel procent, comision pe care aceste societati il pun pe Pilonul II”.

OUG privind reforma fiscala a fost amplu criticata în spatiul public. De asemenea, ziua de ieri a fost marcata de o scadere majora a actiunilor bancilor la bursa, pe fondul îngrijorarilor privind noile masuri fiscale. Bursa de la Bucuresti a inchis ziua cu o scadere de peste 11%, una dintre cele mai mari scaderi la nivel global. Bancile si companiile energetice au fost cele mai afectate.

Alte declaratii ale lui Liviu Dragnea:

Adoptam OUG, apoi vin explicatiile. OUG trebuie sa stea vreo sase luni in dezbatere? De aia e de urgenta? E ca OUG data de Pruna si Ciolos, si pe aia ati criticat-o la fel de mult.

Iohannis azi la sedinta s-a facut de ras, orice om se poate face de ras cum vrea. Nu avea ce sa caute acolo pentru ca n-a spus de ce vrea sa mearga la sedinta, analizand punctele X si Y, ca are niste propuneri. A fost doar sa citeasca ce i-au scris consilierii, sa faca poze si sa plece. Presedintele nu poate bloca ordonante, premierul decide daca se aproba sau nu. Puteti sa-mi spuneti de ce a fost acolo?

Eu nu-l primeam nici in curtea Guvernului. Ai tupeu sa mergi asa la o sedinta de guvern? Cum poti sa ai asa tupeu? Dupa ce ca razboinicii luminii s-au facut de ras cu motiunea lor, s-a facut si el de ras. El da raportul cu ce discuta prin Europa? Dancila ar trebui sa mearga la Consiliul European, nu Iohannis. Este ipocrizie de la un capat la altul.

Nu am rezerve sa vorbesc despre amnistie. In Romania trebuie un moment zero. Nu se poate continua cu aceste nedreptati care afecteaza drepturile fundamentale. Ca va fi aceasta OUG de amnistie, nu ma opun. Curtea Suprema de Justitie a Romaniei, cu completuri nelegale, nu conteaza. Protocoale nelegale, nu conteaza. Oare nu conteaza, nu sunt importante?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri