Fostul premier Mihai Tudose critica, intr-o postare pe Facebook, deciziile luate la congresul UDMR referitoare la adoptarea imnului secuiesc, steagului secuiesc si imnului Ungariei ca simboluri ale comunitatii maghiare din Romania.

"Si a fost Congresul UDMR... Si au stabilit ca le trebuie imn si ca imnul Ungariei e bun. Si ca nici cu drapelul nu prea e bine. Si ca drapelul Ungariei ar fi satisfacator. Pana aici nimic nou, si in fond, fiecare e liber sa cante sub dus, acasa, ce vrea el. Si sa aiba pe peretii dormitorului ce culori vrea. Dar in afara locuintei, tara aceasta unde traiesc ei, etnicii maghiari, este Romania! Imnul este al Romaniei. Drapelul este al Romaniei. Atat. Pentru restul 'ideilor' privind Drapelul si Imnul avem legi care trebuie respectate. Si aplicate", a scris Mihai Tudose.

El critica si conceptul de "transilvanism pragmatic", continut intr-un document-dezbatere despre viitorul Transilvaniei care a fost prezentat la congresul UDMR.

"Dar au lansat la acelasi Congres si un nou concept, acela de 'transilvanism pragmatic', cu o Transilvanie din ce in ce mai 'libera'... Aici nu mai e despre ce canta la dus... Este despre Romania! Despre Romania noastra... Fiindca au vorbit de pragmatism... Valoarea de intrebuintare a UDMR este data de ponderea in parlament. Aceasta este mare daca romanii nu vin la vot. Hai sa-i 'ascultam' si sa fim pragmatici", se mai mentioneaza in postare.

Un document-dezbatere despre viitorul Transilvaniei, in care se vorbeste de viitorul maghiarilor din regiune si de faptul ca "Transilvania va fi din ce in ce mai libera de reteaua aspiratiilor centraliste", a fost lansat sambata la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca. Cu aceeasi ocazie a fost adoptata, cu unanimitate de voturi, o hotarare privind folosirea unor simboluri de catre comunitatea maghiara din Romania, printre acestea figurand imnul secuiesc, steagul secuiesc si Imnul Ungariei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri