Premierul Viorica Dancila a afirmat, luni, la Craiova, ca oamenii sunt indreptati sa fie suparati pentru ritmul in care s-a lucrat pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, insa "lucrurile trebuie spuse pana la capat", pentru ca in guvernarile PSD s-au facut 500 km de autostrada din cei existenti, iar in celelalte guvernari - zero km, a sustinut ea.

"Infrastructura de transport este problema cea mai arzatoare pentru industria auto. Am modificat legislatia pentru a creste posibilitatea de a dezvolta infrastructura, inclusiv prin intermediul parteneriatului public-privat. Vom lua si alte masuri care sa usureze si sa grabeasca acest proces. Ministrul Transporturilor este azi (luni n.r.) aici, alaturi de mine, si stie ce greutate apasa pe umerii sai. Dupa atatia ani in care lucrurile au mers cu incetinitorul, Guvernul pe care il conduc a luat in piept aceasta provocare. Si vom demonstra ca se poate. Oamenii au dreptate sa fie suparati pentru ritmul in care s-a lucrat in acest domeniu. Insa adevarul trebuie spus pana la capat: in guvernarile PSD s-au facut peste 500 km de autostrada din cei existenti. In alte guvernari au fost facuti zero km", a spus Viorica Dancila, scrie Agerpres.

Premierul a mai afirmat ca Romania se lupta de ani buni cu o mentalitate profund gresita cum ar fi cea potrivit careia nu este nevoie de autostrazi.

"Si sa nu uitam ca ministrul Transporturilor din anul 1999, devenit apoi presedintele Romaniei, ne explica faptul ca Romania nu are nevoie de autostrazi, ne ajung drumurile nationale. Ne luptam de ani buni cu aceasta mentalitate profund gresita, dar si cu o serie de piedici puse parca intentionat de unii. Da, este o problema esentiala pentru dezvoltarea viitoare a Romaniei, insa acest lucru nu il putem rezolva decat punand umarul la actiune, nu facand circ si declaratii politice", a mai spus Viorica Dancila, luni, in deschiderea Forumului Industriei Auto Europene 2019, eveniment desfasurat in cadrul Presedintiei romane la Consiliul UE.

Viorica Dancila se lauda cu inceperea lucrarilor la autostrada din Moldova

Potrivit premierului, saptamana trecuta au inceput lucrarile la primii kilometri de autostrada din Moldova, iar anul acesta, la drumul expres Craiova - Pitesti, tronsoanele 1 si 2, in lungime de 57,55 km si cu o valoare insumata de peste 2 miliarde de lei cu TVA, au intrat in linie dreapta, aflandu-se in faza de proiectare.

"Trebuie sa precizez ca licitatiile pentru tronsoanele 3 si 4 au fost anulate in instanta. In acest moment, documentatia necesara acestor tronsoane se afla in procedura de reactualizare pentru a putea fi lansata din nou la licitatie anul acesta. De asemenea, avem in desfasurare Programul de modernizare a liniei de cale ferata pe sectiunea Arad - Caransebes - Craiova - Calafat si Craiova - Bucuresti - Constanta Port care va ajuta la cresterea capacitatii de transport, reducerea timpilor de parcurs si eliminarea restrictiilor de viteza. Nu in ultimul rand, Guvernul a aprobat de curand Proiectul pentru Bucuresti - Craiova - Drobeta - Lugoj cu bifurcatie si spre Calafat dinspre Craiova care va fi realizat in Parteneriat Public Privat. In aprilie o sa fie gata studiul de fundamentare pentru a putea fi scos la licitatie", a precizat Dancila.

Primul-ministrul a mai spus ca proiectul Pitesti - Sibiu se afla intr-un stadiu "destul de avansat, iar procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat pentru proiectarea si executia Sectiunii 5 Curtea de Arges - Pitesti.

"In ceea ce priveste sectiunile 2 si 3 ale autostrazii Sibiu - Pitesti, situatia este blocata din cauza contestatiei impotriva acordului de mediu obtinut in decembrie 2018. Speram ca in cel mai scurt timp sa putem iesi din acest blocaj permanent al contestatiilor pe care il intampinam de ani de zile", a mentionat premierul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri