Intr-o declaratie de presa la sediul Ministerului Public, Lazar a spus ca dosarul Revolutiei a fost una dintre cauzele asumate in proiectul sau managerial cu care a castigat concursul pentru numirea in functie, conform G4Media.

Cele mai relevante declaratii ale lui Augustin Lazar:

Oameni de cultura, politicieni, cercetatori au exprimat de-a lungul timpului diverse teorii in legatura cu momentul decembrie 1989.

Azi juristii incheie aceasta provocare, prezentand adevarul judiciar, ca parte a unei investigatii complexe, care a pornit de la ideea ca responsabilitatea pentru victimele revolutiei nu este institutionala, ci este directa, individuala.

Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate dupa 13 iunie 2016. Sunt niste cifre ilustrative pentru volumul impresionant de munca.

Pentru intocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obtinute dupa iunie 2016, data la care s-a confirmat redeschiderea urmaririi penale.

Datoram solutionarea acestui dosar istoric unei echipe de procurori militari, din elita Ministerului Public.

In arhivele unor institutii se aflau probele concludente

Adresez multumiri: MApN – pentru identificarea mai multor documente militare de arhiva, Senat – pentru declasificarea stenogramelor comisiei pentru cercetarea eveniemntelor din 89, CNSAS – pentru informatiile puse la dispozitie, SRI – pentru identificarea, declasificarea multor documente militare de arhiva, MAI si STS – pentru sprijinul logistic oferit.

Informatii despre rechizitoriu veti primi printr-un comunicat.

Prezint scuzele institutionale ale Ministerului Public pentru faptul ca aceasta ancheta a durat 30 de ani.

Solutia emisa e o dovada de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri