Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri, la Bacau, ca va merge duminica la urne si va vota atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendumul pe justitie din 26 mai. Aceasta, in conditiile in care mai multi lideri ai PSD si ALDE au indemnat la boicotarea referendumului sau au facut campanie impotriva acestuia, potrivit Digi24.

Aflata intr-o vizita in municipiul Bacau, Dancila a spus ca va participa la referendum pe motiv ca este un sustinator al statului de drept si al independentei justitiei.

„Da. Voi participa duminica la vot si voi vota la ambele, si pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea Romaniei, voi vota pentru castigarea demnitatii Romaniei pentru ca, stiti, am fost europarlamentar noua ani de zile, stiu ce inseamna lucrul in institutiile europene, stiu cat de important este sa avem acolo oameni implicati, oameni care sa lucreze pe directive, pe regulamente, in care sa se regaseasca si obiectivele Romaniei si ale romanilor. (...) Voi vota si pentru referendum. Asa cum am spus de fiecare data, sunt un sustinator al statului de drept, al independentei justitiei, dar si al drepturilor cetatenilor, pentru ca si acest lucru trebuie sa il avem in vedere de fiecare data si intre toate trebuie sa existe un echilibru”, a spus Dancila.

Dancila a spus si in urma cu o luna ca vrea sa mearga la referendum. Intrebata, in cadrul unui interviu pentru Adevarul, daca voteaza la referendum, chiar daca mai multi lideri social-democrati au spus ca nu vor face acest lucru, premierul a raspuns: „As vrea sa merg la referendum, dar va dati seama ca si eu sunt inregimentata politic, sunt presedinte executiv al PSD. Daca se va lua o decizie ca partidul sa nu mearga, o voi urma. Daca in partid se va lua aceasta decizie, atunci este normal sa o respect, ca sa dam dovada de unitate in cadrul formatiunii polititice”.

Declaratia ei vine la o zi dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un avertisment dur la adresa ei. Dragnea a spus ca va analiza situatia Vioricai Dancila in ce priveste relatia ei cu partidul, dupa alegeri.

„Analizam dupa alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge intamplator si temporar intr-un guvern. Sa nu uite pentru ce a fost pus acolo”, a spus el.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri