Rovana Plumb anunta ca ramane simplu europarlamentar: Mi s-a intamplat o nedreptate

Rovana Plumb, care a fost respinsa de Comisia Juridica din Parlamentul European pentru functia de comisar european, a transmis un comunicat in care multumeste prremierului Viorica Dancila si Guvernului pentru sustinere si anunta ca va ramane simplu europarlamentar.

Ea merge din nou pe discursul electoral, sustinand ca ceea ce i s-a intamplat a fost o mare nedreptate, fiind "scoasa din cursa de standarde duble si de jocuri politice facute, din nefericire, si cu ajutorul unor colegi romani", scrie Hotnews.

Comunicatul integral transmis de Rovana Plumb:

"Multumesc premierului Viorica Dancila si Guvernului Romaniei pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au stiut cu totii ca mi-as fi reprezentat tara cu profesionalism si demnitate pe tot parcursul mandatului.
Multumiri speciale tuturor specialistilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovada in toata aceasta perioada. Am fost scoasa din cursa de standarde duble si de jocuri politice facute, din nefericire, si cu ajutorul unor colegi romani. Ceea ce mi s-a intamplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare data, puterea de a merge mai departe. Am votul a milioane de romani care au sustinut PSD la europarlamentare si carora le multumesc inca o data. Raman europarlamentar al Romaniei si voi continua sa apar drepturile si interesele tarii mele in orice situatie", a declarat aceasta.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, ca Rovana Plumb si Laszlo Trocsanyi nu sunt apti pentru functia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare catre presedintele PE David Sassoli.

Citeste si:
In ultima zi de mandat, Dancila a numit un nou sef la Antifrauda
Cum si-a petrecut Viorica...

Ursula von der Leyen, presedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni Romaniei si Ungariei sa propuna „persoane adecvate” si care sa corespunda portofoliilor alocate, avertizand ca in caz contrar ar putea solicita alte propuneri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri