Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs cu ocazia ceremoniei prilejuite de Ziua Națională a României, în care a transmis un mesaj de mulțumire personalului medical care se luptă cu efectele pandemiei, dar și un mesaj pentru clasa politică, solicitând renunțarea la obiectivele personale și doctrinare.

1 Decembrie reprezintă amintirea dificultăților deloc puține care ne au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută. Sărbătorim Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferință. Pandemia de covid-19 constituie în continuare realitatea dureroasă a zilelor noastre. Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a ne protejă sănătatea. Trebuie să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv precum cel care a devastat națiunea noastră în această toamnă. Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există un alt drum decât acesta al vaccinării pentru a recâștiga normalitatea de Ziua Națională.

Președintele României a transmis și un mesaj de mulțumire către personalul medical care a luptat cu efectele pandemiei de COVID-19.

„Transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care se luptă până la epuizare pentru a salva vieți, prin eforturi extraordinare. Dumneavoastră, medici și paramedici, asistente și asistenți, infirmieri și ambulanțieri, voluntari. Nu doar că vă puneți în slujba celorlalți, dar ne dați tuturor încredere în forța societății noastre. Ziua Marii noastre Unirii este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical”, a mai spus Iohannis.

Dintre toate partidele politice parlamentare, reprezentanții USR și AUR nu au fost prezenți la Cotroceni.

Liderul de la Cotroceni a mai spus că trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, din cauza valurilor de știri false și de dezinformări, care au tensionant suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane.

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit și despre lipsa de neîncredere în clasa politică care a crescut în ultimul an și de obligațiile pe care politicienii le au.

„S-a accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei, are nu doar responsabilitatea, ci și obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp. Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică, dar această soluție reprezintă totodată oportunitate pentru politicieni de arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.

Nu trebuie să uităm nici o clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic și european al României. Doar cu voință politică vom reuși să construim consens. Nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni. (...) Tuturor românilor, oriunde vă aflaţi astăzi, vă urez 'La mulţi ani!' şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani, România!", a conchis preşedintele a mai spus președintele României.

Puteți urmări discursul integral al președintelui în clipul de mai jos.

Sursa foto: Captura video - Administrația Prezidențială / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri