Guvernul României va continua să acorde sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina, atât timp cât va fi nevoie, "până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia", dar şi mai departe în procesul de reconstrucţie a ţării, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, relatează Agerpres.

I-am spus şi astăzi domnului prim-ministru, că eu şi Guvernul pe care-l conduc vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina. Suntem uniţi împotriva agresiunii militare a Federaţiei Ruse şi a actelor de barbarism şi laşitate îndreptate împotriva poporului ucrainean. Pierderea de vieţi nevinovate în acest conflict fără sens trebuie să înceteze. Exprim încă o dată sprijinul total pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a afirmat Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul ucrainean Denis Şmîhal la Palatul Victoria.

El a subliniat perioada extrem de complicată pe care o traversează cele două state, în actualul context, plină de provocări fără precedent pentru securitatea continentului european şi a lumii întregi.

"Trebuie să rămânem, însă, fermi, pentru această luptă. Este, de fapt, şi pentru protejarea modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre fundamentale legate de democraţie şi libertate. Şi mă bucur că poporul român a înţeles din prima clipă aceste lucruri şi a dat dovadă de solidaritate incredibilă cu Ucraina şi poporul ucrainean. Trebuie să apărăm dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra viitorului său pentru că o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă, prosperă, este în interesul strategic al României", a declarat Ciolacu.

Acord între România și Ucraina privind tranzitul mărfurilor din Ucraina

Cei doi premieri au semnat o declaraţie politică privind întărirea cooperării bilaterale în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor din Ucraina.

Ciolacu şi Şmîhal au parafat, de asemenea, două acorduri privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două ţări, la Sighetu Marmaţiei, respectiv Bila Tserkva.

Ceremonia de semnare a documentelor, desfăşurată la Palatul Victoria, marchează "consolidarea şi progresul în relaţiile bilaterale dintre România şi Ucraina", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Sursa foto: Captură video - Guvernul României / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri