Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat că proiectul modificat al Legii pensiilor speciale va intra în dezbatere luni, când este programată şi votarea lui, transmite Agerpres.

"Calendarul gândit, dacă reuşim să-l şi implementăm, este următorul: am dat termen la comisii ca până luni la ora 12,00 să elaboreze raportul, la ora 14,00, când începe şedinţa de plen, să dezbatem proiectul. Am convocat şi o sesiune de vot specială pentru acest proiect, luni, la ora 17,00. După dezbateri vom da şi votul final pentru legea pensiilor speciale şi să scăpăm de această problemă a pensionarilor speciali. În baza proiectului de lege pe care eu l-am depus în Parlament şi care a fost adoptat de Parlament, foştii parlamentari nu mai încasează astăzi pensii speciale. Acela a fost primul pas. Al doilea este acesta şi ulterior va trebui să gândim toate mecanismele posibile dar şi constituţionale pentru a ajunge la acea echitate pe care ne-o dorim cu toţii", a detaliat Alfred Simonis, care este şi liderul filialei PSD Timiş.

El a adăugat că nu exclude discuţii aprinse în Cameră din partea Opoziţiei, pe marginea acestui vot.

"Rolul Opoziţiei este să conteste măsurile Puterii, indiferent cât de bune ar fi acestea, dar trebuie să ţinem cont că jalonul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de care depind 2,8 miliarde de euro a fost depus de către actuala Opoziţie în PNRR, ori faptul că noi îndeplinim jalonul şi fosta Putere care astăzi este Opoziţie critică faptul că noi îndeplinim jalonul este o fractură logică, dar în politica românească se întâmplă. Deşi PNRR era un moment în care puteam să avem liderii partidelor politice proeuropene şi prooccidentale să fie parte a demersului de a aduce bani în ţară. Se pare că şi la nivel naţional, USR îşi doreşte cu orice preţ să blocheze cumva atragerea acelor fonduri europene şi poate că şi-ar dori să piardă România banii ca să aibă pe cine da vina", a mai afirmat Alfred Simonis.

Senatul a adoptat, marţi, în urma reexaminării, legea pensiilor speciale, prin punerea acesteia în acord cu decizia CCR. Au fost înregistrate 89 voturi "pentru", 16 "împotrivă" (preponderent USR) şi o abţinere.

Proiectul va fi reexaminat, luni, şi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Sursa foto: Shutterstock / Mircea Moira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri