Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va candida pentru un nou mandat şi a solicitat Parlamentului organizarea unui referendum, informează Moldpres şi Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

"Dragi cetăţeni, cu câţiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o ţară mai bună. După trei ani de mandat, am reuşit să menţinem pacea acasă, să întărim independenţa ţării, să avem o guvernare alături de oameni şi să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană şi este necesar să spunem clar - toată ţara - ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să iniţieze organizarea unui referendum toamna viitoare, la care vocea cetăţenilor să fie hotărâtoare', a declarat Maia Sandu.

Preşedinta Republicii Moldova a subliniat că pe parcursul mandatului său şi-a asumat să ducă până la capăt misiunea integrării europene.

"Am obţinut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs şi am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuşi. Mai avem paşi importanţi de făcut şi mă angajez să continui, dacă îmi veţi oferi încrederea, pentru un nou mandat în 2024', a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a devenit prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova, în noiembrie 2020, o victorie care a avut un ecou puternic și care a demonstrat că valorile pro-europene câștigă în fața autocraților îmbătrâniți și a politicienilor din garda veche.

Victoria de atunci a Maiei Sandu în Moldova a ilustrat importanța problemei corupției în Europa Centrală și de Est. Ea nu a fost un nou venit în politica moldovenească, după ce a luptat și a pierdut alegerile prezidențiale din 2016 în fața lui Igor Dodon, adversarul ei și în scrutinul din 15 noiembrie 2020. Ba mai mult, în 2019 a ocupat pentru puțin timp funcția de prim-ministru al țării.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri