Electroputere Parc: 80% inchiriat, dar fara autorizatie de constructie

Centrul comercial Electroputere Parc din orasul Craiova va fi deschis in luna noiembrie, desi autorizatia de constructie nu a fost obtinuta inca. Pana in prezent, proiectul este inchiriat in proportie de 80%, iar pana la deschidere dezvoltatorii spun ca va fi ocupat integral.

Electroputere Parc reprezinta o investitie de 90 milioane euro, finantata de UniCredit Bank Austria, si este dezvoltat de firma K&S Developments, controlata de doi actionari ai BelRom, in parteneriat cu grupul francez Auchan.

Procesul de inchiriere a inceput in luna octombrie 2010 si pana in prezent a fost inchiriat 80% din suprafata de 55.000 mp, potrivit consultantului imobiliar DTZ Echinox, agentul de inchiriere al proiectului. Printre chiriasii centrului comercial se numara Auchan, Decathlon, Kiabi, Leroy Merlin si Norauto.

Alti retaileri care au semnat contracte de inchiriere sunt C&A, NewYorker, Takko, Orsay, Bata, Deichmann, Otter si Leonardo, Domo si Altex. In prezent, se poarta negocieri avansate si cu H&M, dar si cu un operator de cinema, care ar urma sa deschida sapte-opt sali, a declarat Razvan Sin, seful departamentului de retail al DTZ Echinox.

Cu toate acestea, lucrarile de constructie nu au fost demarate, iar reprezentantii dezvoltatorului spun ca vor incepe indata ce autorizatia de constructie va fi obtinuta.

"Cladirea exista, ea trebuie doar amenajata. Vom acorda autorizatia de constructie indata ce vom primi de la dezvoltator toate documentele necesare", a explicat Dinca Marinica, viceprimarul Craiovei, fara a oferi un termen la care autorizatia ar putea fi acordata.

K&S Developments este controlata de Kris Carton si Steven Van Den Bossche, cunoscuti ca fiind doi dintre actionari dezvoltatorului BelRom, care a vandut in 2009 proiectul European Park Braila pentru suma de 63 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri