Cu o scadere de 0,8% in luna iulie, indicele imobiliare.ro calculat la nivel national a avut o evolutie in crestere in ultimele treizeci de zile. Valoarea medie, 1.031 euro/mp util, este cu 0,5% mai mare decat cea inregistrata in iulie.
Valoarea indicelui imobiliare.ro calculat la nivel national pentru luna august a ajuns la 1.031 euro/mp util, cu 0,5% mai mult decat in iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand pretul indica valoarea de 1.116 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 7,6% mai mici.
Evolutia preturilor din luna august la nivel national


Bucuresti

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, pentru luna august, o valoare medie de 1.182 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, inregistrand o crestere de 1,7%, dupa scaderile din ultimele doua luni. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile apartamentelor din Capitala sunt in medie cu 4,2% mai mici. Pretul apartamentelor noi din Capitala a inregistrat o crestere de 1,3%. Mai putin dinamic s-a dovedit a fi segmentul apartamentelor vechi a caror pret a inregistrat o crestere de 0,5%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna august la valoarea de 1.368 euro/mp util, in crestere cu 1,3% fata de luna iulie. Totodata, apartamentele noi sunt cu 4,4% mai ieftine decat anul trecut. Pretul a evoluat diferit insa pe categorii de apartamente. Garsonierele noi s-au scumpit cu 1,3% in ultimele treizeci de zile, iar pretul apartamentelor cu doua camere a crescut cu 1,6%. Pretul apartamentelor cu trei camere s-a apreciat cu 0,6%.

In august, apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit in medie cu 0,5%. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.112/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 4,1%. Apartamentele cu patru camere si garsonierele s-au ieftinit in intervalul analizat, deprecierea fiind de 0,1%, respectiv 0,6%. Apartamentele cu doua si trei camere s-au scumpit cu 1,2%, respectiv 0,6%. Pe de alta parte, pretul partamentelor cu patru camere si-a pastrat valoarea din iulie.

Brasov

Preturile apartamentelor din Brasov au crescut in luna august. Conform indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 870 euro/mp de suprafata utila, cu 0,9% mai mult decat in luna iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,8% mai ieftine.

Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 913 euro/mp si a scazut in ultimele treizeci de zile cu 0,2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o crestere de 0,9%.

In august, in Brasov, apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,9%, pretul acestora urcand de la 858 euro/mp util in iulie pana la o valoare medie de 866 euro/mp. Desi s-au apreciat in lunile anterioare, preturile apartamentelor cu patru camere s-au ieftinit in ultimele treizeci de zile cu 0,5%. Pretul cerut pentru apartamentele cu trei camere a crescut in iulie cu 0,1%. Apartamentele cu doua camere au inregistrat o crestere de pret de 1,6%, iar garsonierele s-au scumpit cu 1,1% in intervalul analizat. In comparatie cu august 2010, preturile apartamentelor vechi din Brasov sunt in prezent cu pana la 5,2% mai ieftine, cea mai mare diferenta de pret fiind intalnita in continuare in cazul garsonierelor.

Cluj-Napoca

Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a inregistrat o crestere usoara, de 0,7% in august, urcand de la 974 euro/mp la 981 euro/mp. Pretul apartamentelor cu trei camere a cunoscut o apreciere de 0,7%. In schimb, unitatile cu doua si patru camere s-au ieftinit cu 1,2%, respectiv 2%, in ultimele treizeci de zile. Preturile solicitate in prezent pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 7% mai mici in comparatie cu luna august 2010, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul unitatilor cu patru camere.

Dupa o depreciere importanta in iulie, indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o crestere de 2% in august. Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are, in prezent, valoarea de 962 euro/mp util, cu 6,9% mai putin decat cea inregistrata in urma cu 12 luni. Cresterea preturilor a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, categorie care a suferit o depreciere mai severa in luna anterioara. Apartamentele noi s-au apreciat cu 1,2% in ultimele treizeci de zile, pana la 927 euro/mp.

Constanta

Preturile cerute pe segmentul rezidential din Constanta au ramas la nivelul stabilit pentru luna iulie, nivel foarte apropiat de valoarea medie inregistrata cu un an in urma. Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru apartamentele din Constanta este de 955 euro/mp util. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut totusi o scadere de 2,3% de la 961 euro/mp util pana la 939 euro/mp util. Pe segmentul apartamentelor vechi, insa, se constata, in luna august, o crestere de 0,4%, pretul mediu atingand valoarea de 957 euro/mp util.

Pretul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a inregistrat o crestere de 0,4% in luna august, atingand valoarea de 957 euro/mp util. Apartamentele cu trei camere sunt singurele care s-au ieftinit, pretul acestora inregistrand o scadere de 0,9%. Pe de alta parte, garsonierele si apartamentele cu doua camere s-au scumpit cu 2,3%, respectiv 1,2%.


Timisoara

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au ieftinit cu 2,6% in august, revenind la nivelul atins in iunie. Valoarea pretului afisat pentru ultimele treizeci de zile a coborat din nou sub pragul de 800 euro, pana la 799 euro/mp util. Diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut este in prezent de 4,8%. Apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat cu 3,8%, dar raman in continuare mai scumpe decat cele vechi. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 879 euro/mp util.

In august, pretul cerut de proprietari si intermediari pentru un metru patrat de suprafata utila in cazul apartamentelor vechi a fost de 799 euro, cu 1% mai putin decat in iulie. Situatia se prezinta insa diferit pe categorii de apartamente. Daca apartamentele vechi cu doua, trei si patru camere s-au depreciat cu 0,6%, 0,7%, respectiv 2,2%, garsonierele au avut o evolutie diferita. Acestea au inregistrat o crestere de pret de 0,4. In comparatie cu luna august 2010, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu pana la 7,7%.

Ploiesti

Pentru Ploiesti, indicele imobiliare.ro inregistreaza, in luna august, o valoare medie de 862 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Apartamentele s-au ieftinit, astfel, cu 0,3% in ultimele treizeci de zile. In comparatie cu luna august 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 8,9% mai mici.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri